ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Σαμαράς






Ξεκίνησαν επισήμως οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία θα λάβει τη διερευνητική εντολή..
Στις 2μμ ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ.Τσίπρα και στις 6μμ με τον κ. Βερνιζέλο.
Η αναζήτηση συνεργασιών έχει ξεκινήσει ανεπίσημα από το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη τηλεφωνικά με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι προσπάθειες μπορούν να ευοδώσουν, δεδομένου ότι αριθμητικά, με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων που εκλέχθηκαν, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με 151 βουλευτές.
Οι προθέσεις του προέδρου της ΝΔ έχουν γίνει ξεκάθαρες από χθες, καθώς σε δηλώσεις του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο και ως στόχο έθεσε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με το στόχο αυτόν να συμμετέχουν στον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ. «Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι δύο άνδρες έστω και για τυπικούς λόγους θα συναντηθούν στις 14.00 στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.


Κατηγορηματικό «όχι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας με οποιαδήποτε σύνθεση έχει πει και το ΚΚΕ δια στόματος της Αλέκας Παπαρήγα.


Ετσι, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης».


Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εμμένουν στις πάγιες θέσεις τους. «Αυτά που είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετά τις εκλογές», είπε στο μήνυμά του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα τηρήσει στο εξής. Το γεγονός ότι έχει θέσει όρο για συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα να απέχουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, δείχνει πως τα περιθώρια συνεργασίας είναι μάλλον ελάχιστα.


Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύθηκε ότι θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών προσδοκώντας μία κυβέρνηση «με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα» χωρίς όμως να δώσει «λευκή επιταγή σε κανέναν».


Στη διάθεση του Κ. Παπούλια η παραίτηση της κυβέρνησης Πικραμμένου
Λίγο πριν από τις 12.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο γραφείο του τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος έθεσε στη διάθεσή του την παραίτηση της κυβέρνησής του. Ο κ. Παπούλιας του ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου