Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι ανερχόμενες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας κυριάρχησαν στο G20
Μοιραστείτε το στο facebook








Η σκηνή στη Σύνοδο Κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο θέρετρο Λος Κάμπος του Μεξικού θα ήταν..
αδιανόητη πριν από μια δεκαετία. Εκπρόσωποι του G20 συγκεντρώθηκαν για να εκπονήσουν ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης της Ευρώπης - μιας από τις πιο πλούσιες περιοχές του πλανήτη - από την κρίση χρέους που απειλεί τράπεζες, έχει εξαφανίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και έχει ανατρέψει κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ήπειρο. Και οι ηγέτες της Βραζιλίας και της Κίνας έδωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου μεταξύ άλλων να ενισχυθούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με τις προβληματικές οικονομίες.
Ομως οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί του G20 που συγκεντρώθηκαν στο νότιο άκρο της Χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια έδειξαν πρόθυμοι να καθυστερήσουν για λίγο ακόμα τις σημαντικές αποφάσεις εκδίδοντας μόνο μια γενική ανακοίνωση - η οποία συντάχθηκε σε ένα ξενοδοχείο, δίπλα από το σπα «Desire» όπου η χρήση μαγιό είναι προαιρετική. Στην ανακοίνωση εκφράζεται η προτροπή για μεγαλύτερη δημοσιονομική υπευθυνότητα χωρίς να δεσμεύεται κανένα κράτος σε μεγαλύτερες δαπάνες, εκτός αν χειροτερεύσει η κατάσταση. Και έτσι, η συζήτηση που προηγήθηκε αλλά έγινε και στο Λος Κάμπος φαίνεται ότι θα συνεχισθεί: ποιος από τους δυο δρόμους είναι ο σωστός για τις κυβερνήσεις; Να ξοδεύουν περισσότερα προσπαθώντας να αναζωογονήσουν την ανάπτυξη ή να περικόπτουν τους προϋπολογισμούς τους; Στην πρώτη κατηγορία ανήκαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Βραζιλίας και της Αργεντινής ενώ στη δεύτερη οι ηγέτες της Βρετανίας, της Νότιας Κορέας και (καμία έκπληξη εδώ) της Γερμανίας.
Η Σύνοδος του G20 μπορεί να μην κατέληξε σε λύση για την επιβίωση της ευρωζώνης, έδωσε όμως δείγματα για τη νέα ισορροπία δύναμης στη διεθνή σκηνή. Οι αναπτυσσόμενες χώρες προέβαλλαν την αισιοδοξία και τη δυναμική τους την ώρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθούν να παραμείνουν αξιόχρεοι.
Στο τέλος πάντως, η Ευρώπη έδειξε να κερδίζει την υποστήριξη για ένα πιο ενιαίο τραπεζικό τοπίο παρά τις πιέσεις που ασκούνται για δραστικότερα μέτρα στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Οι Ευρωπαίοι έκαναν λόγο για συγκεκριμένα βήματα στην ενοποίηση του τραπεζικού τομέα τα οποία θα ολοκληρωθούν έως τον Δεκέμβριο, μια κίνηση για την οποία πίεζαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εδώ και καιρό ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος που θέλει χρεωμένες χώρες να διασώζουν προβληματικές τράπεζες, γεγονός που τις ωθεί ακόμα πιο βαθιά στο χρέος.

Ο Ομπάμα 

Σε τελική ανάλυση όμως, όπως τόνισε λίγο πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα - τον οποίο επηρεάζει ευθέως η ευρωπαϊκή κρίση εν μέσω προεκλογικής περιόδου - «τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης δεν θα λυθούν ούτε από το G20 ούτε από τις ΗΠΑ, αλλά από τους ίδιους τους Ευρωπαίους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου