Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τρώτε καρπούζι, κάνει καλό










Ένα από τα πιο δροσερά φρούτα, το καρπούζι, είναι η νούμερο ένα επιλογή για το καλοκαίρι! Η εξαιρετική του γεύση όπως και η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό, το καθιστούν ένα από τα..
αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων!
Στην Ελλάδα ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες ή σε φρουτοσαλάτες. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να χτυπηθεί στο μπλέντερ και να γίνει γρανίτα ή αναψυκτικό, με ή χωρίς την προσθήκη μικρής ποσότητας αλκοόλ. Πολύ ωραία επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει και το φρουτ-παντς, το οποίο απαιτεί την παρακάτω διαδικασία: κόβετε το καρπούζι στη μέση, αδειάζετε το ένα μισό και ξαναγεμίζετε το φρούτο με το αλεσμένο περιεχόμενο προσθέτοντας νότες από το αγαπημένο σας ποτό καθώς και παγάκια. Σε αρκετά σημεία της Ελλάδας κατασκευάζουν γλυκό κουταλιού με το φλοιό του καρπουζιού.
Αυτό που ίσως δεν ήταν γνωστό για το καρπούζι, είναι η ευεργετική του ιδιότητα!


Το απολαυστικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Δύο φλιτζάνια με λεπτές φέτες καρπούζι παρέχουν περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α, το 30% σε βιταμίνη C, το 6% σε βιταμίνη Β6, το 8% σε κάλιο και μαγνήσιο και το 4% σε φώσφορο.
Επιπλέον το καρπούζι είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν τις κινήσεις του εντέρου. Οι φυτικές ίνες όπως είναι γνωστό βοηθούν εναντίον της δυσκοιλιότητα. Τέλος, το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό και βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι φέτες καρπουζιού, περιέχει 92% νερό.

ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου