ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο Αλέξης θέλει να διώξει την Τρόϊκα!

Μοιραστείτε το στο facebook




Μια δυναμική αντιπολίτευση είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία της δημοκρατίας μας. Προσφέρει και υπηρεσίες στην ..κυβέρνηση, όταν διαπραγματεύεται, γιατί μπορεί.. να επικαλείται την πίεση της αντιπολίτευσης για να επιμένει σε μια σθεναρή στάση.
Από την άποψη αυτή, η σκληρή γραμμή που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προβληματίζει κανένα, όσο δεν μπερδεύουν τη «σκληρή γραμμή» με την ανευθυνότητα.

Γιατί μια ανεύθυνη αντιπολίτευση μπορεί να προσφέρει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη (χαρακτηριστικό παράδειγμα η τακτική του ΓΑΠ), αλλά μαθηματικά ναυαγεί στα βαθιά νερά της καθημερινότητας.

Προς τι όλα αυτά;
Στη χθεσινή ομιλία του στον Συνέδριο του Economist ο Αλέξης ..πήρε τ’ όπλο του και δήλωσε ό,τι η κυβέρνηση πρέπει να διώξει την τρόϊκα μέχρι να ισχύσουν και για την Ελλάδα, όσα συμφωνήθηκαν την Παρασκευή για Ισπανία και Ιταλία!

Ας του θυμίσει κάποιος ότι και ο Βενιζέλος δοκίμασε κάτι τσαμπουκάδες με την τρόϊκα πέρσυ και στη συνέχεια μέχρι και στην Ουάσιγκτον αναγκάστηκε να πάει για να τους ξαναφέρει πίσω. Χώρια που έπεσε στα κεφάλια μας και το χαράτσι της ΔΕΗ!
Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.

Γιατί τον Αύγουστο έχουμε να λαβαίνουμε μια μεγάλη ..δόση, χωρίς την οποία δεν ξέρω πως θα τα βγάλουμε πέρα.
Όμως, έχω μερικές απορίες:

Απορία πρώτη: Γιατί ο Αλέξης θέλει να τεθούν οι τράπεζες μας υπό τον έλεγχο του ESM; Ετσι εννοεί την αποδέσμευσή μας από το μνημόνιο; Δεν καταλαβαίνει ότι με τη σημερινή αποτίμηση του τραπεζικού συστήματος, με τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης ο ESM θα ελέγχει σχεδόν εξ ολοκλήρου το τραπεζικό μας σύστημα, άρα και τα ενεργητικά του, άρα και σχεδόν το σύνολον της ελληνικής οικονομίας; Τι θα γίνει για παράδειγμα, με τα χρέη των αγροτών, αν στην ΑΤΕ τοποθετηθεί ένα διοικητής του ESM; Τα έχει σκεφτεί ο Αλέξης;
Και μη μου φέρει ως παράδειγμα την Ισπανία και την Ιταλία, γιατί τα χρήματα που θα δοθούν εκεί δεν θα επιτρέψουν το συνολικό έλεγχο του τραπεζικού τους συστήματος.

Απορία δεύτερη: όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Αν μεν αυτό γίνει με κοινές μετοχές, τότε το δημόσιο μπορεί να επωφεληθεί από τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν, όταν σταθεροποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα. Άρα, μπορεί να βγεί και κερδισμένο!
Αν πάλι η ανακεφαλαιοποίηση γίνει με προνομιούχες μετοχές, τότε οι τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για την ανακεφαλαιοποίηση τους στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και κατά συνέπεια θα μειωθεί αναλόγως και το επιπλέον χρέος με το οποίο επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο!

Ερώτημα: ποια από τις δύο εναλλακτικές προτιμά τελικά ο Αλέξης, γιατί εκεί βρίσκεται το ζήτημα!

Όλα τα άλλα εντάσσονται στο πλαίσιο της ανεύθυνης αντιπολίτευσης!

Θα ρωτήσετε τώρα γιατί αυτά τα σκέφτηκα εγώ, ένας Αδέξιος Δεξιός και όχι οι …φωστήρες της Κυβέρνησης;

Ε, Αδέξιος είμαι, δεν έχω για όλα απαντήσεις!!!

Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου