ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ποιός ελέγχει τον ΟΠΑΠ;







Τελικά αυτή η κυβέρνηση βάλθηκε να μας τρελάνει με τα την αναβλητικότητά της αλλά και την αντιφατική ρητορεία της σε κρίσιμα θέματα όπως η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού που..
συναποφασίζεται από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, δηλαδή το εξής ένα: Το ΠΑΣΟΚ.


Το θέμα όμως είναι ότι έτσι μένουν στις θέσεις τους επικεφαλής Οργανισμών, που αποτελούν το μοναδικό εργαλείο (διά της αποκρατικοποίησής του) άσκησης πολιτικής διαρθρωτικών αλλαγών.


Για παράδειγμα, στον ΟΠΑΠ η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν άλλαξε τον πολύ κ. Σπανουδάκη, αλλά τον άφησε επιπλέον να μοιράσει -και να δεσμεύσει έτσι την επόμενη διοίκηση – την διαφημιστική πίτα του ερχόμενου έτους.


Ο κ. Σπανουδάκης -ο οποίος αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο από την κατηγορία για χρέη προς το Δημόσιο από την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών- δεν είναι μια απλή περίπτωση.


Έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και για άλλα ζητήματα, κυρίως για την εμπλοκή του με τη Siemens και τον τότε επικεφαλής κ. Χριστοφοράκο, το 2002 και 2003, και από το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που είχε τόσο συχνές επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως προέκυψε άλλωστε και από το περίφημο ημερολόγιό του.


Τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ λόγω της άριστης σχέσης του με τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκο, αν και το πρόβλημα είναι ότι μια σειρά από αποφάσεις του δημιούργησαν τεράστια ζητήματα στην αγορά και επιπλέον οδήγησαν στην έξοδο τον τότε πρόεδρο του Οργανισμού Χάρη Σταματόπουλο.


Τα ερωτήματα που αφορούν τα πεπραγμένα του ΟΠΑΠ είναι πολλά. Όπως εκείνο που αφορά τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε η ποινική διαδικασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά μεγάλης εταιρείας επικοινωνίας που διατηρεί οικογενειακές σχέσεις με τις βαρονίες της παλαιάς Ν.Δ. Και το άλλο για την ακύρωση διαγωνισμού του Οργανισμού που έδινε δουλειά εκατομμυρίων σε διαφημιστική εταιρεία διαφορετική από αυτή που επιθυμούσε ο ΟΠΑΠ, όπως προέκυψε από το γεγονός ότι στη συνέχεια προτιμήθηκε ξανά η γνωστή εταιρεία των βορείων προαστίων που έχει τους διαφημιστικούς λογαριασμούς του ΟΠΑΠ για πολλά χρόνια.


Και ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό υποτίθεται ότι η Ν.Δ. συγκέντρωνε στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του κ. Σπανουδάκη στον ΟΠΑΠ, τώρα, του επιτρέπει να παραχωρεί κονδύλια εκατομμυρίων σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου