ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Έρχονται αποκρατικοποιήσεις εξπρές







Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις – εξπρές ώστε να δείξει την αποφασιστικότητα της προς την τρόικα που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα..

Η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά είχε ως στόχο να ετοιμάσει μια λίστα με εταιρείες που θα πάρουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου ήθελε να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά.


Η διαφορά στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζει τη λίστα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, πότε δηλαδή θα γίνουν οι κινήσεις χωρίς καμιά καθυστέρηση.
Η σύσκεψη στην Κηφισιά κράτησε δύο ώρες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι εταιρείες που θα μπουν στη λίστα άμεσης προτεραιότητας ενώ δόθηκαν και οδηγίες για την αντιμετώπιση της τρόικας που έρχεται με άγριες διαθέσεις.


Βασικός στόχος είναι να δείξουν στους τροικανούς την αποφασιστικότητα τους κι ότι κάτι θα αλλάξει στην Ελλάδα έτσι ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες τις αλλαγές στο Μνημόνιο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη… χρυσή λίστα βρίσκεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή το λειτουργικό κομμάτι του ΟΣΕ για το οποίο έχουν εκδηλώσεις ενδιαφέρον Γάλλοι, Ρώσοι. Επίσης, οι θυγατρικές της Αγροτικής τράπεζας, δηλαδή ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ και Δωδώνη θα μπορούσαν να πωληθούν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί για την πώληση της ΔΕΠΑ και των Κρατικών Λαχείων και την αξιοποίηση ακινήτων (Ελληνικό, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, Αφάντου Ρόδου και Κασσιόπη Κέρκυρας). Περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν ότι και επενδύσεις μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα και ξένοι θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν αλλά κι ότι η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει σχέδια που έχει κάνει.


ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ και ο ΟΔΙΕ είναι τα επόμενα περιουσιακά στοιχεία που θα βρίσκονται στη λίστα και με χρονοδιάγραμμα πώλησής τους. Ασφαλώς ούτε λόγος δε γίνεται για ξεπούλημα, αλλά για την καλύτερη δυνατή πρόταση που θα κατατεθεί.


Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα είναι πολύ βασικό στοιχείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου