ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το “λόμπυ της δραχμής” πλήρωνε για επικοινωνία σε …δολάρια;

Μοιραστείτε το στο facebook






Γράφαμε ένα μήνα σχεδόν πριν (Οι επιχειρήσεις της δραχμής και ο Τσίπρας) πως οι καθοδηγητές της καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα..
γνωρίζουν καλά πως –με όρους επικοινωνίας- το άκουσμα της λέξης «δραχμή» δεν ηχεί καλά στα αυτιά του κόσμου.
Τι συμβαίνει τότε;Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι με όρους πολιτικής και οικονομίας; Ας ξεκαθαρίσουμε , όσο μας δίνουν τη δυνατότητα, το τοπίο..Όλα αυτά τα οποία ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στην δραχμή δεν είναι τυχαία. Δεν είναι απλά και μόνο η απόληξη του προγράμματός του. Είναι ο στόχος και ο σκοπός του προγράμματος του. Μετά και την παρέμβαση του υιού της Γιάννας Αγγελοπούλου υπέρ του, με άρθρο του στην ιστοσελίδα rednotebook , επιβεβαιώνεται πανηγυρικά πως:
• Υπάρχει «κόσμος του κεφαλαίου» που επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή
• O κόσμος αυτός είναι πρόθυμος να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί, -επικοινωνιακά, οικονομικά, κινηματικά- τον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι γεγονός πως ιδιαίτερα μεγάλες επιχειρήσεις, υπερχρεωμένες το επιθυμούν διακαώς.
Κυρίως όμως το επιζητούν όσες έχουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους στην Αμερική και έσοδά τους προέρχονται ακριβώς από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Σε δολάρια προφανώς.
O Αντώνης Σαμαράς σε μία από τις καλύτερές του ομιλίες χθες στη Βουλή (λαμβάνοντας υπόψη και το πρόβλημα υγείας) χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, αβανταδόρο του λόμπυ της δραχμής.
Στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της για την αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια της κ. Αγγελοπούλου, η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» πηγαίνει λίγο ακόμα παραπέρα την ιστορία σχετικά με την ύπαρξη ενός ολόκληρου συστήματος που υποβοηθούσε  τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει επίμονα να το κάνει.
Ενός συστήματος που στηρίζει αυτό το…αντισυστημικό κόμμα.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υποστήριξη ενός αντισυστημικού κόμματος από μια εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας που τα συμφέροντά της ακουμπούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Η υποστήριξη αυτή λάμβανε χώρα με τη χρηματοδότηση ενός προσώπου που «κάποτε προσπάθησε να αλώσει (το πολιτικό σύστημα), δαπανώντας πολύ χρόνο και μεγάλους πόρους, χωρίς να τα καταφέρει».
Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι αυτό το κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μυστηριώδες πρόσωπο η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη…

Η εταιρεία επικοινωνίας ακούει στο όνομα ΤΕΝΕΟ.
Η εταιρεία, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, βασίζεται σε…ένα «παγκόσμιο δίκτυο χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων, με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβούλων, που θα δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να οργανώνουν και να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, να κατευθύνουν την ανάπτυξή τους, να χτίζουν τη φήμη τους και να προστατεύουν το όνομά τους».
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Τι γύρευε εδώ στην Ελλάδα η αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στις προεκλογικές καμπάνιες;
Ακόμα και αν ζούμε (;) στην εποχή της ελεύθερης αγοράς πόσο «νομιμοποιείται» ένα αντισυστημικό, αριστερό, αντι-ιμπεριαλιστικό κόμμα να δέχεται (εφόσον ισχύει) τις συμβουλές και τις υποδείξεις τις ΤΕΝΕΟ;
Και αν το κάνει…ποιος πληρώνει για αυτό;;
Ερωτήσεις που θέλουν απαντήσεις…
Μήπως δεν είναι απλά αβανταδόροι του λόμπυ της δραχμής τελικά…;;
Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου