ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δύο έρευνες σοκ για την Ελλάδα








Δύο έρευνες σοκ για την Ελλάδα, επιφύλαξε η ημέρα και δείχνει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η μία είναι του ΙΟΒΕ και είναι η τελευταία του νέου υπουργού..
οικονομικών, Γ. Στουρνάρα ο οποίος ήταν διευθυντής στο Ιδρυμα. Σύμφωνα με αυτήν,όπως γράφει το Antinews, η ύφεση θα φθάσει το 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 23,6%, από 20% που είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο.
«Συνισταμένη των τάσεων στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ αποτελεί η επιδείνωση της πρόβλεψης για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του ΙΟΒΕ, που πλέον αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,9%», αναφέρει το Ινστιτούτο στην έκθεσή του. «Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών προβλέπεται να δεχθούν πρόσθετες πιέσεις προερχόμενες κυρίως από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τη συνεχή άνοδο της ανεργίας, τη πτώση αμοιβών μετά τις ρυθμίσεις για το μισθολογικό κόστος στο δεύτερο μνημόνιο», συμπληρώνεται.


Η δεύτερη έγινε από την ICAP και δείχνει ραγδαία επιδείνωση της αγοράς εργασίας, λόγω της συνεχιζόμενης και παρατεταμένης ύφεσης. Το δ΄ τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολουμένων έπεσε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία κάτω από τα 4 εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή η ανεργία εκτινάχθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 2011 το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Η κάμψη της απασχόλησης και η άνοδος της ανεργίας συνεχίστηκαν και το α΄ τρίμηνο του 2012.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 6,8% το 2011 (298 χιλ. άτομα) σε σχέση με το 2010.
Η επιδείνωση ήταν ταχεία και εντεινόμενη στη διάρκεια του έτους, με συνέπεια το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολουμένων να πέσει για πρώτη φορά κάτω από τα 4 εκατομμύρια στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.


Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η κρίση είναι βαθιά κι ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει από το τούνελ αν δεν υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του πληθυσμού. Αν οι ξένοι επιμείνουν στο ίδιο πρόγραμμα τότε η ύφεση θα καταστρέψει τα πάντα και η διάλυση της οικονομίας θα είναι αναπόφευκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου