ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Φεύγει από την Ελλάδα και η Credit Agricole







Μετά την αποχώρηση της Carrefour και την “ελληνοποίησή της”, έρχεται άλλο ένα χτύπημα στην ελληνική οικονομία και αναδεικνύει το πρόβλημα αξιοπιστίας..
της χώρας που είναι αποτέλεσμα της απουσίας διαρθρωτικών αλλαγών και ειδικά ιδιωτικοποιήσεων καθ΄ όλη την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η Credit Agricole μετά από μακροχρόνια παρουσία στη χώρα μας και επενδύσεις 6 περίπου δις ευρώ, αναζητεί τρόπο αποχώρησης από την ελληνική αγορά, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην ύφεση την οικονομία αφού πρόκειται για άλλγη μια περίπτωση αποεπένδυσης.


Η άδοξη εξέλιξη της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης που έγινε στην Ελλάδα και η οποία ξεκίνησε το 2001 είναι αποτέλεσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.
Η διοίκηση της Credit Agricole έχει αποφασίσει την οριστική απεμπλοκή της από την Ελλάδα διότι θεωρεί ότι βαραίνει τη γενικότερη χρηματοοικονομική της θέση και την παρουσία της στις αγορές, η έκθεσή της στην Ελλάδα. Στόχος είναι η πραγματοποίηση μιας συναλλαγής με ανταλλαγή μετοχών με κάποιο ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, με την προϋπόθεση ότι το τελικό μετοχικό ποσοστό της Credit Agricole στην όποια ελληνική τράπεζα δεν θα υπερβαίνει το 10%.


Το όριο του 10% έχει τεθεί από τη διοίκηση για να μην ενσωματώνονται τα αποτελέσματα της ελληνικής επένδυσης στον ισολογισμό της Credit Agricole. Με αυτό τον τρόπο και θα μειώσει αντικειμενικά τον κίνδυνο από την παρουσία της στην Ελλάδα αλλά και θα πάψει να έχει στραμμένα πάνω της τα βλέμματα ξένων επενδυτών και οίκων αξιολόγησης
Η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη αγορών και να ανατραπεί το κύμα φυγής, θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος (ανακεφαλαιοποίηση) καθώς και την γρήγορη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου