ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

EURO 2012 Οι κορυφαίοι στο θρόνο τους






Η Ισπανία πιστοποίησε ότι είναι η καλύτερη Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών και από την άποψη των σερί τίτλων, η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών..
Οι «φούριας ρόχας» με αυτή τη νίκη έγραψαν ιστορία, καθώς θα γίνουν οι πρώτοι που θα κατακτήσουν δύο συνεχείς φορές την διοργάνωση, ενώ ενδιάμεσα ήταν οι νικητές και του Μουντιάλ!!!


Στην Ισπανία πάντα το ταλέντο περίσσευε, αλλά σε επίπεδο εθνικής υπήρχαν τεράστια εσωτερικά προβλήματα. Αυτή η γενιά παικτών της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ βρήκε τον τρόπο να συμβιώσει στην Εθνική και να μεγαλουργήσει,


Οι Ισπανοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα, κάτι που κατάφεραν στην δεύτερη ευκαιρία τους, με τον Σίλβα με κεφαλιά να βρίσκει το στόχο, μετά από εκπληκτική σέντρα του Φάμπεργκας. Οι Ιταλοί αντέδρασαν, καθώς ήθελαν να ανέβουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 44 χρόνια, αλλά τις προσπάθειες τους σταμάτησε ο μεγάλος Κασίγιας. Στο 41΄και ενώ η ιταλική ομάδα βρισκόταν μπροστά, οι Ισπανοί με μια ταχύτατη αντεπίθεση και τελικό αποδέκτη τον Άλμπα, διεύρυναν το προβάδισμα τους σε 2-0 και πήγαν στα αποδυτήρια ως το απόλυτο αφεντικό του αγώνα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πραντέλι έκανε το μοιραίο όπως αποδείχτηκε λάθος να κάνει την τρίτη αλλαγή στο 57΄(Τιάγκο αντί Μοντολίβο) και σε πέντε λεπτά ο νεοεισελθών τραυματίστηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το τελευταίο μισάωρο.


Κάπου εκεί οι Ιταλοί αποδέχτηκαν τη μοίρα τους και οι Ισπανοί έβαλαν ακόμη δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς με τις αλλαγές τους (Τόρες 84΄και Μάτα 87΄). Η ιταλική ομάδα ίσως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στους Γερμανούς, καθώς παρουσιάστηκε ανέτοιμη στο μεγάλο τελικό, απέναντι στους Ισπανούς που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στο τουρνουά.


Το τελικό σκορ αδικεί τη συγκλονιστική παρουσία των Ιταλών στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προδίδει όμως την αναμφισβήτητη μεγάλη ατομική ποιότητα, καθώς και το ομοιογενές σύνολο των Ισπανών.


Τα κλάματα του Μπονούτσι, τα δάκρυα του Πίρλο και του Μπαλοτέλι, την ίδια στιγμή που ο Κασίγιας και οι υπόλοιποι Ισπανοί ύψωναν το Κύπελλο στον ουρανό του Κιέβου, ήταν οι τελευταίες εικόνες του Euro 2012.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Αλόνσο, Σίλβα (59′ Πέδρο), Ινιέστα (87′ Μάτα), Φάμπρεγκας (75′ Τόρες).


Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (21′ λ. τρ. Μπαλζαρέτι), Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μοντολίβο (57′ Τιάγκο Σίλβα), Κασάνο (46′ Ντι Νατάλε), Μπαλοτέλι.
M.O.

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου