ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

O… όψιμος επαναστάτης Ευ. Βενιζέλος τορπίλισε τη συμφωνία για τα μέτρα

Μοιραστείτε το στο facebook






Πλήρης η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Antinews, όπως διαφαίνεται μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με..
το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να συγκεραστούν οι αντίθετες απόψεις, υπάρχουν ακόμη μεγάλες διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν.
Επιβεβαίωση του Αntinews υπάρχει και σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την ανακοίνωση των μέτρων ώστε αυτό να συμπέσει με την ανακοίνωση της έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης και της επιμήκυνσης του προγράμματος για την Ελλάδα.
Η συνάντηση στο Μαξίμου ήταν απλά για να συμφωνήσουν ότι … διαφωνούν και για να δώσουν ένα ακόμη ραντεβού ώστε να κλειδώσουν τα μέτρα. Ασφαλώς οι διαφορές είναι σημαντικές κυρίως σχετικά με τα μέτρα που θα αφορούν μισθούς και συντάξεις και τα ισοδύναμα ώστε να μην πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα.
Ωστόσο, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για μια… όψιμη προσπάθεια του μεγάλου διαπραγματευτή Β. Βενιζέλου να εμφανιστεί αυτός ως ο υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων. Θέλει να κερδίσει σε επικοινωνιακό επίπεδο λέγοντας συνέχεια για την ανάγκη να τεθεί το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα θυμήθηκε να υπογραμμίσει ότι είναι ανάγκη να αναχαιτιστεί η ύφεση, να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και να πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις.
H συνάντηση στο Μαξίμου και μια πιθανή συμφωνία τορπιλίστηκε από τις «επαναστατικές» απόψεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος ξέχασε ότι αυτός μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και τώρα φωνάζει για τα «σκληρά» μέτρα. Ένα χρόνο ακριβώς από την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου – λαιμητόμο για εκατομμύρια Έλληνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βγει από… αριστερά στην κυβέρνηση και να παίξει το ρόλο του καλού θέλοντας να στριμώξει τον Αντώνη Σαμαρά.
Ενώ λοιπόν ο ίδιος υπέγραψε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ τώρα φόρεσε λεοντή Τσε Γκεβάρα και επιμένει ότι δεν πρέπει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα με το επιχείρημα ότι «θα προκληθεί κοινωνική έκρηξη».
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην εφαρμογή των μέτρων να γίνει σε δυο φάσεις, όπως δηλαδή συμφώνησε πριν από την σύσκεψη των τριών στην συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη. Δηλαδή, στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους και στην επόμενη φάση (τη διετία 2014-2016) να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.
Είναι προφανές ότι η κοινή στάση Βενιζέλου-Κουβέλη υπαγορεύεται από τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο μεν πρώτος από κορυφαία στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται να ιδρύσουν νέο κόμμα, ο δε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  απο βουλευτές και στελέχη της κόμματός του που έχουν φτιάξει “μέτωπο”.
Αντιθέτως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εκτιμούν ότι για να γίνει αποδεκτό το αίτημα της επιμήκυνσης και γενικότερα η επαναδιαπραγμάτευση πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν δεσμεύσεις και συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος των 11,5 δισ. ευρώ
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στη σύσκεψη των αρχηγών συζητήθηκε το συνολικό πλαίσιο με  βάση το οποίο θα βγει η χώρα από την κρίση. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, σημείωσε ότι υπάρχει ύφεση που επηρεάζει και η οποία είναι βαθύτερη από αυτή που είχαν υπολογίσει οι θεσμικοί εταίροι υπέρ της χώρας.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε επίσης ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση βοηθούν με τα μέτρα που διαθέτουν, ωστόσο, χρειάζεται εθνική στράτευση γιατί το ζήτημα είναι εθνικό. Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχαίρει την προοπτική η χωρά να οδηγηθεί στην καταστροφή και το αδιέξοδο.
Πέρα από την «ύποπτη» στάση του κ. Βενιζέλου, θα πρέπει να πούμε ότι το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό ως προς τα μέτρα και ως προς την ημερομηνία της… λυπητερής. Χαρακτηριστική του αδιεξόδου η δήλωση του Γ. Στουρνάρα: «Ψάχνουμε το άριστο μείγμα για τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ», είπε για να επιβεβαιώσει το ρηθέν «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, όμως, δεν είναι εύκολο να ανακοινώσεις μέτρα που θα είναι επώδυνα για εκατομμύρια πολίτες, χρειάζεται πολύ σκέψη και ακόμη περισσότερη επικοινωνιακή διαχείριση. «Δεν πρέπει να ακυρώσουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη» είπε ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης των 11,5 δισ. ευρώ. Συμφώνησαν δηλαδή σρο αυτονόητο, στο μίγμα διαφωνούν.
«Δεν υπάρχουν διαφωνίες, συνεχίζουμε τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, θέλοντας να ρίξει τους τόνους ενώ τόνισε ότι συμφώνησαν οι αρχηγοί στην ανάγκη προώθησης ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά όχι, τουλάχιστον προς το παρόν, στο πακέτο νέων μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν.
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα  «πολλά, μεγάλα και ακανθώδη προβλήματα» που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άλλα βάρη».
Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν συζήτησαν για καμιά παράταση, ενώ όπως τόνισε «η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».
Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαφωνίες ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. «Το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος όταν έχει διαφωνήσει, δεν υπάρχουν διαφωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συμπερασματικά: Ναυάγιο στην σημερινή συνάντηση, ελέω Βενιζέλου, ραντεβού με ελπίδες για συμφωνία στην επόμενη, και συνέχιση της αγωνιώδους προσπάθειας για τα μέτρα και της ισορροπίας τρόμου. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει (και προειδοποιήσει) αν σπείρουν άνεμους θα θερίσουν θύελλες. Και όσοι θελήσουν να χαραμίσουν την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας θα γραφούν στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου