ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

150.000 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο έως το 2015

Μοιραστείτε το στο facebook






Σε συμφωνία δυο σημείων – διαπιστώσεων που ανοίγουν το δρόμο για την αποχώρηση σε πρώτη φάση 20.000 υπαλλήλων μέσα στο 2013 και άλλων 15.000 το 2014, κατέληξαν οι υπουργοί..
Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.
Κατά τη συνάντηση τους συμφωνήθηκε ότι χρειαζόμαστε ένα ποιοτικότερο, αποτελεσματικότερο και μικρότερο δημόσιο τομέα, και ότι προχωρά η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, καθώς και εξορθολογισμός φορέων του δημοσίου για να αξιοποιήσουμε τους άξιους υπαλλήλους.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών, η κυβέρνηση εκτιμά ότι «θα επιτύχουμε την αναγκαία και επιβαλλόμενη μείωση του προσωπικού και το συνακόλουθο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μέσω της μείωσης της μισθολογικής δαπάνης και των  λειτουργικών δαπανών».
Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Antinews, ήδη είχαν καταλήξει στην νέου τύπου εφεδρεία, έστω και αν θέλουν να την ονομάσουν διαφορετικά.
Δηλαδή θα φύγουν συνολικά 35.000 υπάλληλοι, μέσω αξιολόγησης κυρίως για όσους δεν έχουν μπει στο δημόσιο με διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και με ένταξη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικό.
Συνολικά, με το νόμο ένα προς δέκα, θα αποχωρήσουν από το δημόσιο 150.000 και ίσως και περισσότεροι υπάλληλοι.
Το δημοσιονομικό όφελος που υπολογίζεται στα 150 εκατομ. ευρώ, θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος, έως το 2015.
Επίσης, η μείωση του δημοσίου θα γίνει και με κατάργηση οργανικών φορέων και επαναξιολόγηση των υπαλλήλων, χωρίς δηλαδή να θιγεί η συνταγματική νομιμότητα.
Να σημειωθεί ότι οι 150.000 υπάλληλοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% του δημοσίου, δηλαδή θα φύγει το 2% κάθε χρόνο μέχρι το 2015.
Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).
Επισημαίνεται τέλος ότι με τη νέα διαδικασία φαίνεται να συμφωνεί και η ΔΗΜΑΡ (μετά τις ενστάσεις που έγειρε πρόσφατα ο κ. Κουβέλης για το θέμα της εφεδρείας), πράγμα που αποτυπώνεται στην δήλωση των δυο υπουργών μετά την σημερινή συνάντηση: «Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν».
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου