ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα







Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο μετά και την αποκάλυψη ότι η Πειραιώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη..
Societe Generale για την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει πως “βρίσκεται σε εμπιστευτικές συζητήσεις με την Société Generale σε σχέση με πιθανή εξαγορά της μετοχικής συμμετοχής της Société Generale στην Γενική Τράπεζα”.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως “Μολονότι οι συζητήσεις αυτές έχουν φθάσει σε προχωρημένο στάδιο, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά, και συνεπώς οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων”.
Η ουσία είναι ότι ο Μιχάλης Σάλλας αποδεικνύεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων καθώς αν αποκτήσει και τη Γενική δυναμώνει αρκετά και μπαίνει ξεκάθαρα στα «χωράφια» των μεγάλων.
Την ίδια στιγμή, πιο μπροστά φαίνεται ότι έρχεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς η διοίκηση πήρε εντολή να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της για το οικονομικό έτος 2011 το αργότερο έως την Παρασκευή.
Ομως, το ΤΤ εμφανίζει ζημίες ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και χωρίς ανακεφαλαιοποίηση η ΤτΕ θα πρέπει να του… βάλει λουκέτο. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο θα επιλεγεί το μοντέλο της ΑΤΕ, ελαφρώς διαφοροποιημένο καθώς θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πώλησή του. Άμεσα ενδιαφερόμενες είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank καθώς κατέχουν το 12% του μετοχικού κεφαλαίου με την πρώτη να έχει τον πρώτο λόγο. Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο κατέχει το 35% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τέλος, θέμα ημερών είναι και η απόφαση των Γάλλων για την Εμπορική τράπεζα, οπότε σιγά – σιγά συντίθεται ένα νέο τραπεζικό σκηνικό το οποίο μέχρι τα Χριστούγεννα δε θα έχει καμιά σχέση με ότι ξέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου