ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μαραθώνιος σύσκεψη για την εφεδρεία

Μοιραστείτε το στο facebook






Σε κανονική σύσκεψη με… Μαραθώνια διάρκεια εξελίχθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά να οριοθετεί τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για..
την εξεύρεση του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.
«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην κυβερνητική σύσκεψη, στέλνοντας ένα μήνυμα και στους δυο άλλους εταίρους της κυβέρνησης που αντιδρούν στο θέμα της εφεδρεία. Όπως είπε,«αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία» είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα που τον σύστησε στο οικονομικό επιτελείο.
Στην σύσκεψη που διήρκησε 1,5 ώρα ενώ άλλη μια ώρα τα είπαν κατ΄ ιδίαν στο γραφείο του κ. Στουρνάρα, συζητήθηκαν «το πανόραμα όλων των εναλλακτικών σε μια σειρά από θέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσουν τα στελέχη του υπουργείου τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς οι άλλοι δυο εταίροι φαίνεται να διαφοροποιούνται, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο μέτρο στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της εφεδρείας θα τεθεί σε νέα βάση και όχι όπως εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα που ούτε αποτελέσματα έφερε, ενώ αποτελεί –ο τρόπος εφαρμογής του- το σημείο τριβής μεταξύ των τριών αρχηγών.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά. Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου