ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Κεφαλογιάννη-Κακλαμάνη για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ

Μοιραστείτε το στο facebook






Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια στη Νέα Δημοκρατία και οι βασικοί μονομάχοι, ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν,.
μεθαύριο Πέμπτη, τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.
Μπορεί η διαδικασία να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά θα είναι μια εσωκομματική αναμέτρηση μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και να θυμίσουμε ότι ο απερχόμενος γραμματέας και νυν υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε εκλεγεί δια βοής.
Η εκλογή γραμματέα, που αναβλήθηκε μια φορά – δεύτερη δεν γινόταν λόγω των αντιδράσεων και των σχολίων που θα υπήρχαν- αποτελεί ένα δυνατό εσωκομματικό τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά, αν και ο ίδιος δεν αναμείχθηκε καθόλου στη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως επιμένουν να λένε οι συνεργάτες του.
Η ανάμειξη κεντρικών στελεχών του Συγγρού υπέρ της υποψηφιότητας Κεφαλογιάννη προκάλεσε την οργή του Κακλαμάνη που έχει και τη στήριξη αρκετών σαμαρικών αρκετοί από τους οποίους διαμαρτύρονται έτσι γιατί δεν προτιμήθηκαν στις αναθέσεις κυβερνητικού έργου.
Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται στο παρασκήνιο για την εκλογή του γραμματέα, αλλά αρκετά μένουν κρυφά, όπως η οργή του Νικήτα Κακλαμάνη που θεωρεί ότι τον πολεμάει  ένα κομμάτι τουλάχιστον της Συγγρού, αν και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σχέσεις του με τον Σαμαρά.
Ο Ν. Κακλαμάνης επιμένει ότι τον υπονομεύουν και επειδή δεν μπορεί να καταφερθεί ευθέως στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, επέλεξε να κτυπήσει τον Κώστα Ζωντανό, που είναι ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Έτσι, ζήτησε την εξαίρεση και αντικατάσταση του κ. Ζωντανού από την κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών. Έστειλε και επιστολή στον Λυκουρέντζο, ο οποίος όμως δεν θα τον αντικαταστήσει.
Τον ισχυρισμό ότι τον πολεμάνε επανέλαβε ο κ. Κακλαμάνης και στον κ. Σαμαρά όταν τον συνάντησε την περασμένη Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί γύρω στα μεσάνυκτα, και αφού ο Σαμαράς είχε τελειώσει το δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντήθηκε με τον Κακλαμάνη – είχε προηγηθεί πριν και συνάντηση με τον Κεφαλογιάννη άλλη μέρα – και προσπάθησε να δει τι γίνεται.
Ο Κακλαμάνης ζήτησε ουδετερότητα και άρχισε να μιλάει επιθετικά για ορισμένους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο οποίος μπροστά του φώναξε τον Κώστα Μπούρα, το διευθυντή του γραφείου του. «Κώστα θέλω ουδετερότητα. Εμείς δεν ασχολούμαστε» είπε ο Σαμαράς, για να δείξει έμπρακτα στον Κακλαμάνη ότι δεν υπάρχει εμπλοκή.

Ο πρώην δήμαρχος, μπορεί να έφυγε πιο ήρεμος, αλλά δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι τον πολεμάνε και μόλις την περασμένη Κυριακή είδε στην εφημερίδα Real News του Χατζηνικολάου, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, το οποίο αποδίδει σε συνεργάτη του Σαμαρά.  Και καταλαβαίνετε τι ακούστηκε στο παρασκήνιο, ενώ ο νεαρός βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας που αναφερόταν στο δημοσίευμα, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι δεν έχει εμπλοκή για να γίνει πιστευτός από τον Νικήτα.
Γιατί έχει … πέραση ο Νικήτας; Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι τον στηρίζει ένα τμήμα των λεγόμενων σαμαρικών που δεν επιθυμούν τον Κεφαλογιάννη, ενώ τους συνδέει και φιλία με τον Κακλαμάνη από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι πολλοί βουλευτές της νέας γενιάς που βλέπουν την επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και φαντάζονται τους εαυτούς τους – τρομάρα τους – διαδόχους του Σαμαρά όταν φθάσει εκείνη η στιγμή, συμμάχησαν μαζί με τον Κακλαμάνη.
Το σκεπτικό είναι πως ο Νικήτας τους έχει πει, ότι θα αποχωρήσει σε τρία χρόνια, αυτή τη θέση θέλει και τίποτα άλλο και “δεν θα τον έχουμε στα πόδια μας“. Προφανώς δεν γνωρίζουν, ή θέλουν να ξεχνούν, ότι και άλλη φορά ο Νικήτας είπε πως θα αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Το 2006 όταν για να τον ψηφίσουν για Δήμαρχο Αθηναίων δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι θα ολοκληρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία στο Δήμο Αθηναίων και πως κλείνει τον κύκλο του στην πολιτική επιστρέφοντας κοντά στους πολίτες.
Δείτε για παράδειγμα τι έλεγε τότε σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Εικόνες”: “Είμαι 17 χρόνια στη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή. Από το 89 μέχρι σήμερα συνεχώς. Εκτιμώ λοιπόν ότι 17 χρόνια ήταν αρκετά για να κάνω ότι καλό ή κακό στο τόπο μου. Δεύτερον έχω μάθει στη ζωή μου (και το τηρώ σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), ότι λέω να το υλοποιώ. Το Φεβρουάριο του 90, λίγο πριν τις εκλογές, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στη Καθημερινή, όπου έλεγα ότι ένας πολιτικός μετά από 4 κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει να αδειάζει το Κοινοβουλευτικό έδρανο για κάποιον νεώτερο. Άρα η απόφαση της αποχώρησης από τη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είχε παρθεί και είχα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό..”
Φυσικά, ακόμα εδώ είναι
Για την ιστορία, ο Κακλαμάνης έχει τη στήριξη Στυλιανίδη, Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αρη Σπηλιωτόπουλου, και καταλαβαίνετε με ποιο σκεπτικό τον στηρίζουν, ενώ τον βοηθάει και το καραμανλικό σύστημα σε μεγάλο βαθμό και αρκετοί βουλευτές.
Σε αυτό το μπρα ντε φερ, ο Φίλιππος Ταυρής, που τον στήριζε το σύστημα Σαμαρά για γραμματέα αλλά δεν του βγήκε και αναγκάστηκε να αναβάλλει τις εκλογές, έκανε πίσω, παρά τα όσα ηρωικά έλεγε στο παρασκήνιο και τελικά ο Σαμαράς τον όρισε επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος που έχει αναβληθεί.
Σε κάθε περίπτωση και για τους λόγους που αναφέραμε πολλές φορές εδώ το μόνο που καταφέρνει η ΝΔ με όλα αυτά είναι να συντηρεί την παλαιοκομματική νοοτροπία και να γυρίζει το ρολόι σε παλαιότερες εποχές, καταδικασμένες και από την ιστορία και από τον λαό.
Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου