Μοιραστείτε το στο facebook
Τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα ζητά με ερώτηση του που συνυπέγραψαν άλλοι 14 βουλευτές της Νέας..
Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Βασισμένος σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες επισημαίνει την ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου έναντι των ανταγωνιστριών χωρών. Η ανωτερότητα οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονοδών ουσιών και σχετίζεται με παράγοντες όπως τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά, οι κλιματικές συνθήκες, το γενετικό υλικό, ο τρόπος έκθλιψης, καλλιέργειας και συγκομιδής κ.α.
Ο κ. Κασαπίδης τονίζει τη σημασία της ταυτοποίησης, πιστοποίησης και συσκευασίας του ελαιολάδου, τόσο για την απόκτηση προστιθέμενης αξίας στο προϊόν, όσο και για την εναρμόνιση με νέα ευρωπαϊκή οδηγία. Η οδηγία αυτή διακρίνει τα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά του ελαιολάδου και προτείνει την αναγραφή τους στη συσκευασία.
Με δεδομένα τη στροφή των καταναλωτών ανά την υφήλιο στα ποιοτικά προϊόντα και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που η έκθεση του διεθνούς κύρους Κέντρου Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας προσδίδει στο ελληνικό ελαιόλαδο, δημιουργούνται οι συνθήκες για εξαγωγική προοπτική του αγροτικού μας προϊόντος με σημαντική δυναμική.
Το γεγονός, επίσης, ότι τουλάχιστον 600.000 οικογένειες σε 46 νομούς της χώρας αντλούν το εισόδημά τους από τον ελαιοκομικό τομέα, επιβάλλει τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα.
Η στρατηγική αυτή οφείλει να συγκεράσει όλα τα δεδομένα και τις μοναδικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου ώστε να καταστεί περιζήτητο στις καλύτερες αγορές του κόσμου.
Τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα ζητά με ερώτηση του που συνυπέγραψαν άλλοι 14 βουλευτές της Νέας..
Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Βασισμένος σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες επισημαίνει την ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου έναντι των ανταγωνιστριών χωρών. Η ανωτερότητα οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονοδών ουσιών και σχετίζεται με παράγοντες όπως τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά, οι κλιματικές συνθήκες, το γενετικό υλικό, ο τρόπος έκθλιψης, καλλιέργειας και συγκομιδής κ.α.
Ο κ. Κασαπίδης τονίζει τη σημασία της ταυτοποίησης, πιστοποίησης και συσκευασίας του ελαιολάδου, τόσο για την απόκτηση προστιθέμενης αξίας στο προϊόν, όσο και για την εναρμόνιση με νέα ευρωπαϊκή οδηγία. Η οδηγία αυτή διακρίνει τα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά του ελαιολάδου και προτείνει την αναγραφή τους στη συσκευασία.
Με δεδομένα τη στροφή των καταναλωτών ανά την υφήλιο στα ποιοτικά προϊόντα και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που η έκθεση του διεθνούς κύρους Κέντρου Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας προσδίδει στο ελληνικό ελαιόλαδο, δημιουργούνται οι συνθήκες για εξαγωγική προοπτική του αγροτικού μας προϊόντος με σημαντική δυναμική.
Το γεγονός, επίσης, ότι τουλάχιστον 600.000 οικογένειες σε 46 νομούς της χώρας αντλούν το εισόδημά τους από τον ελαιοκομικό τομέα, επιβάλλει τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα.
Η στρατηγική αυτή οφείλει να συγκεράσει όλα τα δεδομένα και τις μοναδικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου ώστε να καταστεί περιζήτητο στις καλύτερες αγορές του κόσμου.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου