ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για την Εμπορική Τράπεζα;

Μοιραστείτε το στο facebook






To δεύτερο βήμα, μετά την ΑΤΕ, για την πλήρη αναδιάταξη του τραπεζικού σκηνικού, έγινε με την υποβολή των επίσημων προσφορών για την απόκτηση της Εμπορικής..
Τράπεζας. Εκτός από την Alpha, που είχε εκδηλώσει πριν μέρες το ενδιαφέρον της, Εθνική και Eurobank μπήκαν στη μάχη για τη θυγατρική της Credit Agricole. Η Εθνική Τράπεζα στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».
Στην ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών.
H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
Για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλλει ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole.
Η Εμπορική Τράπεζα με 11 δισ. ευρώ καταθέσεις, 16 δισ. χορηγήσεις και 21 δισ. ευρώ ενεργητικό όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές θα δώσει σημαντική ώθηση στην τράπεζα που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό της πακέτο. Συγκριτικό πλεονέκτημά της θεωρείται και το ευρύ δίκτυο καταστημάτων που φθάνει περίπου τα 340, κατανεμημένο σε όλη τη χώρα.
Λάτσης, Κωστόπουλος και φυσικά η Εθνική μπαίνουν στη μάχη για την Εμπορική αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι πώς θα γίνει αναδιάταξη του τραπεζικού σκηνικού με λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση; Δηλαδή το κράτος επιδοτεί τις εξαγορές άλλων τραπεζών;
Είπαμε, πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις, να αλλάξει το σκηνικό στην οικονομία αλλά και ο τρόπος έχει σημασία…

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου