ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

$83.046, για ένα τσίμπημα σκορπιού







Δεν είναι μόνο το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο λεηλατήθηκε και συνεχώς λεηλατείται από διάφορους τυχάρπαστους χρυσοκάνθαρους, με αποτέλεσμα σήμερα,.
πολλοί συμπολίτες μας, αηδιασμένοι από τον χορό των εκατομμυρίων, τις σπατάλες στα φάρμακα και την αναποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, να ζητούν ακόμη και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας.

Ακούστε λοιπόν τι συμβαίνει και στο προπύργιο της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης, τις ΗΠΑ. Εκεί που όλα είναι ιδιωτικά και αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλιση, ή αν είσαι άνεργος, μαύρο φίδι που σε έφαγε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν φίδι, αλλά σκορπιός που δάγκωσε μια γυναίκα ονόματι Marcie Edmonds στην Αριζόνα.

Και να‘ταν μόνο ο σωματικός πόνος, ντέφι να γίνει. Αυτό όμως που κυριολεκτικά γονάτισε την εν λόγω Αμερικανίδα ήταν τα μεθεόρτια της περίθαλψής της, δηλαδή ο λογαριασμός του νοσοκομείου το οποίο επισκέφτηκε για να ανακουφιστεί από το τσίμπημα του σκορπιού.

Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο της πόλης Chandler, το οποίο της χορήγησε δυο δόσεις (αντιοφικού) αντίδοτου, την χρέωσε $40.000 για την καθεμία.

Αν στο παραπάνω ποσό προστεθεί και η χρέωση των υπολοίπων υπηρεσιών του ιδιωτικού (όπως όλα στις ΗΠΑ) νοσοκομείου, τότε καταλαβαίνετε γιατί η Edmonds χρειάστηκε εκ νέου την εισαγωγή της, αυτή τη φορά για σοκ!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το δάγκωμα του σκορπιού της κόστισε $83.046!

Η εταιρία στην οποία ήταν ασφαλισμένη κάλυψε ένα ποσό της τάξης των $57.509, αλλά το νοσοκομείο απαίτησε την εξόφληση του υπολοίπου ($25.537) από την ίδια.

Και μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτά έχει η ιδιωτική υγεία, τι να κάνουμε;

Όμως, μόλις δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση της διπλά άτυχης γυναίκας, το νοσοκομείο ανέκρουσε πρύμνα, ζητώντας συγνώμη, ενώ δεσμεύτηκε να μειώσει τον λογαριασμό.

Γιατί άραγε;

Μήπως επειδή η κάθε δόση του συγκεκριμένου αντίδοτου κοστίζει μόλις $100 στα φαρμακεία του γειτονικού Μεξικού, όπου και παρασκευάζεται;

Τι συμβαίνει λοιπόν; Η αμερικανική υπηρεσία FDA ενέκρινε πέρσι το συγκεκριμένο αντίδοτο, το οποίο αντιπροσωπεύει ιδιώτης, ο οποίος το πουλάει στα νοσοκομεία με τιμή $3.780 την δόση!

Από κει και πέρα, ή το νοσοκομείο έκανε λάθος, ή κερδίζει περίπου $36.000 για την κάθε δόση που χορηγεί στους δαγκωμένους πολίτες.

Άρα, το δικό μας χάλι, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια…

azcentral.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου