ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Εικόνα της κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ και της μοιάζει

Μοιραστείτε το στο facebook







Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό θα μπορούσαν να χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα την λειτουργία της κυβέρνησης. Θα έλεγε κανείς ότι η  κυβέρνηση έχει την κρατική τηλεόραση που της αξίζει..

Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στην ενημέρωση, μιας νέας γενιάς δημοσιογράφων που δε θα σκύβουν το κεφάλι σε αφεντικά – επιχειρηματίες και γενικά των κρατικών καναλιών και του Αθηναϊκού Πρακτορείου που θα ξεφύγει από τον σφιχτό εναγκαλισμό της εκάστοτε κυβέρνησης.
Αλίμονο, ούτε τρεις μήνες κυβερνητικής θητείας δεν πέρασαν και η ΕΡΤ ξανάγινε το παλιό καλό μαγαζάκι που βολεύονται όλοι, που οι «κολλητοί» πιάνουν πρώτες θέσεις με καλούς μισθούς, που αποτυχημένοι δημοσιογράφοι γίνονται τα νέα αφεντικά της δημόσιας τηλεόρασης.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν τολμά να καταργήσει ούτε το κανάλι της Βουλής με τους δεκάδες υπαλλήλους αλλά χωρίς πρόγραμμα παρά μόνο μεταδόσεις των συνεδριάσεων.
Στο ραδιομέγαρο, πριν καλά – καλά πιάσει δουλειά η νέα διοίκηση και τρώγονται μεταξύ τους. Ένας κάποιος Σίμος που μπήκε πρόεδρος επειδή είχε κολλητούς στην κυβέρνηση, με έναν κάποιο Τέλιος που προτάθηκε από τον Βενιζέλο, βρίσκονται στα μαχαίρια. Αφορμή οι τοποθετήσεις διάφορων διευθυντών σε διάφορες θέσεις και συγκεκριμένα του τέως νομάρχη Δημήτρη Σαραβάκου, και του, βρισκόμενου σε καθεστώς εφεδρείας, Πέτρου Μάη.
Από την άλλη, στον Αγιο Παντελήμονα της Μεσογείων βρήκαν ζεστή αγκαλιά μια σειρά από στελέχη που προσέγγισαν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για να βολευτούν κι αυτοί που έμειναν «ορφανοί». Ο Αιμίλιος Λιάτσος έγινε διευθυντής και από τα ρεπορτάζ της παραλίας θα προνοεί για τη σοβαρή ενημέρωση. Μάλιστα, για να βολευτεί ο έχων το νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ, Στ. Μπαλής, ορίστηκε και θέση αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων. Αλλά πριν προλάβει να αναλάβει αντικαταστάθηκε από τον κ. Θωμόπουλο (!!!).
Στην ΕΡΤ μαζεύτηκαν επίσης, θυγατέρες πολιτικών (βλέπε Σαλαγκούδη), παλιοί περαστικοί από το κανάλι αλλά με μισθούς πρόκληση, ενώ συζητώνται τα ονόματα κι άλλων που σίγουρα θα προκαλέσουν.
Θυμίζει η ΕΡΤ τη γνωστή διαφήμιση για τη Σχολή δημοσιογραφίας. Και ο Μ. Κοττάκης, και ο Βασ. Θωμόπουλος και η Ν. Ράγιου και η Σ. Γιαννακά και η Εν. Μαγιάση και ο Γ. Κουβαράς. «Όλοι από την ΕΡΤ πέρασαν», θα λέει το σλόγκαν.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για ένα κανάλι που πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος φυσικά δεν ερωτάται ποτέ και για τίποτε. Ούτε για τα πρόσωπα ούτε για τα λεφτά του. Άραγε απάντησε κανείς γιατί πάνω από 70 εκατ. ευρώ από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ πάει στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, με απόφαση που υπέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου;
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα έπρεπε να λέει … «ΕΡΤ είμαι και σου μοιάζω». Διότι αν το μπάχαλο, η οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι και η αδιαφάνεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κρατικής τηλεόρασης, τότε έχει σοβαρό πρόβλημα και η κυβέρνηση. Η οποία δυστυχώς θα κριθεί και γι αυτά. για να μην μπούμε κυρίως γι αυτά.
Επειδή σε .ο,τι αφορά το Μνημόνιο οι υπαναχωρήσεις, οι αμφιταλαντεύσεις και οι αυτοδιαψεύσεις μπορούν να δικαιολογηθούν – και ενδεχομένως να συγχωρεθούν -  με την απειλή της δραχμής και τους κακούς ξένους.
Η ακάθεκτη επιστροφή όμως  στις χειρότερες παραδόσεις του παλαιοκομματισμού, του ρουσφετιού και της συνδιαλλαγής πως θα δικαιολογηθεί άραγε;
Ορισμένοι στο Μαξίμου θυμούνται τι έλεγαν – και κυρίως τις έγραφαν – για το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”; Το οποίο υποτίθεται ότι ήθελαν “να ξηλώσουν” μόλις ανέβαιναν στην εξουσία; Ανακάλυψαν κι αυτοί, όπως προηγουμένως και ο Καραμανλής, ότι δεν αντέχουν και δεν μπορούν οπότε είναι καλύτερα να συνεργαστούν μαζί του μέχρι να τους …ρίξει; Ή μήπως όλα ήταν λόγια, λόγια λόγια….;
Και για να προλάβω όσους δικαιολογηθούν με το γνωστό “δεν είμαστε μόνοι μας, συγκυβέρνηση έχουμε” θα απαντήσω από τώρα: Οι συμφωνίες και οι συμμαχίες, όπως η συγκυβέρνηση , γίνονται για να πάει ο τόπος τουλάχιστον έναν βήμα μπροστά. Όχι για να επιστρέψει πολλά βήματα πίσω.
Αν ήταν να επιβραβεύσουμε και να αποκαταστήσουμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ ξέραμε να το κάνουμε και μόνοι μας.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου