ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιο είναι το θέμα των διαλέξεων του ΓΑΠ στο Χάρβαρντ. Κυκλοφόρησε το φυλλάδιο των ομιλιών του!!!


ΓΑΠ: "Ξανασχεδιάζοντας την Ευρώπη"


Ο πρώην πρωθυπουργός παραδίδει διαλέξεις στο Χάρβαρντ. Το θέμα της διάλεξης του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. (Re)designing Europe. Ή αλλιώς, (Ξανα)Σχεδιάζοντας την....

Ευρώπη.
Το φυλλάδιο που μοιράστηκε στο Χάρβαρντ φωτογραφήθηκε από πολλούς, κυρίως Έλληνες του Πανεπιστημίου και "ανέβηκε" στα social media συνοδευόμενο από πολλά και καυστικά σχόλια.
Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το Ινστιτούτο Πολιτικής (IOP) του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2012, στο οποίο ως επισκέπτης συνεργάτης - ομιλητής περιλαμβάνεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Η διάλεξη του ΓΑΠ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε μια αίθουσα χωρητικότητας 40 ή 50 ατόμων.
Ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter σχετικά με την είδηση, είναι μάλιστα το εξής:
"Να μαζεύω μια ζωή λεφτά, να στερηθώ για να στείλω το παιδί μου να σπουδάσει στο Harvard να το διδάξει πολιτικές επιστήμες ο Γεωργάκης…".
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει συνολικά έξι εβδομαδιαίες προαιρετικές διαλέξεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο. Οι διαλέξεις επικεντρώνονται σε ζητήματα λειτουργίας της Ευρώπης, παγκόσμιας διακυβέρνησης, Δημοκρατίας πέρα από τα εθνικά σύνορα και δημιουργίας παγκόσμιων Οργάνων πέρα από τα εθνικά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Χάρβαρντ, ο κ. Παπανδρέου στα πλαίσια των ομιλιών του, θα χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη από τα θεσμικά Όργανα της ΕΕ και θα αναπτύξει σειρά απόψεών του για τη σύσταση υπερεθνικών Οργάνων, αφού, όπως υποστηρίζει, τα εθνικά Όργανα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Δεν έλειψαν πάντως και τα μικρά παρατράγουδα κατά τη διάρκεια της πρώτης διάλεξης. Η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", ανέφερε ότι δεν της επιτράπηκε η είσοδος στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η ομιλία, με το αιτιολογικό, όπως εξήγησε ο Ερικ Αντερσεν, διευθυντής των Προγραμμάτων των Εποχιακών Συνεργατών (Fellows & Study Group Programs), ότι "τα σεμινάρια του κ. Παπανδρέου είναι κλειστά στον Τύπο", ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος και σε 150 Έλληνες φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το διδακτικό χώρο.
Ο πρώην πρωθυπουργός είναι Εποχιακός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου, γνωστός στη γλώσσα των πανεπιστημίων ως "Fellow", ο οποίος είτε κάνει ομιλίες, είτε συζητήσεις σε σεμινάρια αμειβόμενος από το "Χάρβαρντ".

Χρήστος Δεμέτης στο news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου