ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φαντάσματα του Καραμανλή κυνηγούν το Σαμαρά

Μοιραστείτε το στο facebook
Εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, με τη κυβέρνηση κυριολεκτικά να χαροπαλεύει για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, η επιστροφή στη σκανδαλολογία της περιόδου..
Καραμανλή ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες. Η εμπλοκή – με βάσει το δημοσίευμα της Real News – του ονόματος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και των Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω αγοραπωλησίας ακινήτων, έπεσε σαν βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σαμαράς, εκτός από την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οικονομία πρέπει τώρα να απολογείται και για υποθέσεις που δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, αλλά που στα μάτια της κοινής γνώμης θεωρούνται σκάνδαλα.
Ανεξαρτήτως εάν είναι ή όχι μπλεγμένος ο Μεϊμαράκης – εμείς υποστηρίζουμε μέχρι τέλους το τεκμήριο της αθωότητας-η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, πράγμα που θα δυσκολέψει πολύ και τον αγώνα της να κερδίσει στο επίπεδο της αξιοπιστίας. Γιατί, ο Μεϊμαράκης δεν είναι ο πρώτος τυχαίος και ασήμαντος βουλευτής. Είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγοντας και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, λόγω κωλύματος του Πρωθυπουργού, να πρωθυπουργεύει βάσει του Συντάγματος. Δεν είναι απλή η περίπτωση.
Η κυβέρνηση καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πως θα απαντάει όταν θα ακούγεται κάθε τόσο στη Βουλή, από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Αριστερά, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο; Μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να επιβεβαιωθεί αυτό που λέει και ο ίδιος ο Μεϊμαράκης – και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε – θα περάσει καιρός. Και αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι το χειρότερο για το Σαμαρά, γιατί δεν είναι η μόνη υπόθεση. Ξαφνικά βλέπει γύρω του ο πρωθυπουργός να τον κυνηγάνε κυριολεκτικά τα φαντάσματα της περιόδου Καραμανλή, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο, διαπίστωνε να σκάνε δίπλα του, γύρω του, ακόμα και στην αυλή του, σκάνδαλα. Η αναφορά των ονομάτων των Βουλγαράκη και Λιάπη-και οι δυο διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους-θυμίζει εκείνη την περίοδο με δυσάρεστο τρόπο και ξαναθυμίζει τα σκάνδαλα της περιόδου Καραμανλή, τα οποία – όπως θυμάστε πολύ καλά-είχε και ο ίδιος ο Σαμαράς αποκηρύξει με δηλώσεις, στο πεζοδρόμιο της Ρηγίλλης, όταν “πήρε” εκεί τα “κεφάλια” των Βουλγαράκη-Ρουσόπουλου.
Να πάμε όμως και στις ευθύνες του επιτελείου Σαμαρά, γιατί για τον ίδιο είναι σαφές και ότι δεν έχει εμπλοκή αλλά και ότι τα μαθαίνει τελευταίος, όπως δηλαδή και ο …Καραμανλής! Γνώριζαν για την υπόθεση; Κατά την γνώμη μας όφειλαν από την στιγμή  που όλη η πιάτσα γνωρίζει ότι ορισμένοι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τις εφημερίδες του συστήματος που κάνουν τις αποκαλύψεις.  Αντιθέτως, το σύστημα του Μαξίμου το ακατόρθωτο: Μια εφημερίδα που τη στηρίζουν διάφοροι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, κατάφερε -για μια ακόμη φορά-να τους πλήξει καίρια. Και βεβαίως η εφημερίδα κάνει την δουλειά τους. Οι συνεργάτες όμως του πρωθυπουργού που υποτίθεται πως πρέπει να τον προστατεύουν τι κάνουν;
Η ουσία είναι ότι τα φαντάσματα του Καραμανλή κυνηγάνε το Σαμαρά και εάν πληροφορηθεί κανείς τη λίστα των 32 προσώπων που ελέγχει το ΣΔΟΕ θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που θα πανικοβάλλουν το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό όμως χωρίς να γνωρίζει τι γίνεται και παίζεται “σήκωσε το θέμα” και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.  Και να τους θυμίσουμε ότι στη λίστα ήταν πρόσωπο-που στήριζε με νύχια και με δόντια το σύστημα Καραμανλή-που το ήλεγχε το ΣΔΟΕ, ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάτι μεμπτό για το συγκεκριμένο πρόσωπο που επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα. Και μόνο όμως το γεγονός πως υπήρχε έλεγχος, έπρεπε κάποιους να τους κάνει πιο προσεκτικούς. Αδιαφόρησαν όμως… Να δούμε τώρα που θα φθάσει η υπόθεση.
Μάρκος Αυρήλιος
Υ.Γ.  Ά, ρε έρμη “ανανέωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου