ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κρίσιμο 48ωρο για τα εργασιακά – τι συζήτησαν στο Μαξίμου

Μοιραστείτε το στο facebook
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ και παράλληλα η συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά..

Η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στόχο να κλείσει όλα τα μέτωπα ώστε να δοθεί το πράσινο φως για εκταμίευση της δόσης το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα από τις Βρυξέλλες διέρρεαν ότι μπορεί ακόμη και την Παρασκευή να υπάρξει έκτακτο Γιουργκρούπ για την Ελλάδα. Ωστόσο, ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μαξίμου είπε «δεν νομίζω την Παρασκευή» και μάλλον κάτι ξέρει.
Ωστόσο, πριν από λίγο ανακοινώθηκε η διενέργεια Euro Warking Group Πέμπτη και Παρασκευή με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ επιθυμεί να μετεξελιχθεί σε Eurogroup, κάτι που μάλλον δεν είναι εφικτό. Ισως πάλι οι ξένοι επιχειρούν να μας πιέσουν ώστε να κλείσουμε άρον – άρον και το εργασιακό πακέτο.
Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ψηφίσει τα μέτρα έως 12 Νοεμβρίου και παράλληλα να δημοσιοποιηθεί και η έκθεση της τρόικας, οπότε κάθε απόφαση των δανειστών πάει για το Νοέμβριο. Πάντως, πηγές από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι δεν αποκλείεται η έκθεση να δοθεί ακόμη και την Τετάρτη, πράγμα μάλλον απίθανο.
«Εγινε συντονισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοεμβρίου», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ασφαλώς το μεγάλο αγκάθι ακούει στο όνομα «εργασιακά» και εκεί υπάρχουν δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι ο Γ. Βρούτσης είπε ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα για το εργασιακό και φαίνεται να υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δηλαδή, η τρόικα φαίνεται να παίρνει πίσω την απαίτησή της για κατάργηση των τριετιών. Αυτές θα μείνουν παγωμένες μέχρι να επανέλθει η ανεργία στο 10%, είναι ουσιαστικά καταργημένες δηλαδή οι τριετίες με υπογραφή Παπαδήμου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη, μην το ξεχνάμε αυτό.
Επίσης, η τρόικα μάλλον κάνει πίσω και για την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας.
Ομως, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αποζημιώσεις καθώς φαίνεται ότι οι τροικανοί δε συμφωνούν με το e-mail του υπουργείου Εργασίας με την πρότασή του. Υπενθυμίζεται ότι προτείνουν 12 μισθούς αποζημίωσης συν 6 μικτούς μισθούς αλλά μέχρι 3.000 ευρώ. Η τρόικα δε συμφωνεί και ζητά πολύ χαμηλότερο ποσό.
Συμφωνήθηκε όπως όλα δείχνουν και η μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης από τους 6 στους 3 μήνες.
Μένει τώρα να δούμε αν το επόμενο 48ωρο θα κλείσει η συμφωνία με την τρόικα κι αν οι πολιτικοί αρχηγοί, σε νέα συνάντησή τους θα δώσουν τα χέρια. Μάλλον απίθανο αν αναλογιστεί κανείς τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
Antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου