ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τα 550 εκατ. ευρώ των τραπεζών θα εγγραφούν τελικά στον προϋπολογισμό

Μοιραστείτε το στο facebook
Αν κάτι πρέπει να μας δίδαξε η υπόθεση με τα 550 εκατ. ευρώ των τραπεζών είναι ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», αν φυσικά δεν έχουν συνωμοτήσει οι πάντες για να..
καλυφθεί ένα σκάνδαλο. Το θέμα που αναδείξαμε στο antinews και προκάλεσε πολιτικό και οικονομικό σεισμό, ήταν αυτό που κυριάρχησε και χθες στην επικαιρότητα. Κατ’ αρχάς απείλησε με παραίτηση ο κ. Σταϊκούρας κι αυτό είναι προς τιμήν του αν και στην αρχή της υπόθεσης τα είχε κάνει επιεικώς μαντάρα.
Κατά δεύτερο, τίθεται και επίσημα πλέον θέμα Προβόπουλου και της στάσης που τηρεί. Κι αν δε μπορεί η κυβέρνηση να τον διώξει, σίγουρα υπάρχει και η μέθοδος της απομόνωσης.
Επίσης, και το πιο σημαντικό, οι τράπεζες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δε θα μείνουν πια στο απυρόβλητο. Ωστόσο, ακόμη παραμένει θολό το πώς θα πληρωθούν τα 550 εκατ. ευρώ. Ο Στουρνάρας με την τρόικα αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης ότι τα λεφτά αυτά πρέπει να εγγραφούν στον προϋπολογισμό, επομένως θα πρέπει και να εισπραχθούν. Όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών προτείνει μια λύση που περισσότερο μοιάζει με το καλαμάρι που ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά παρά με ξεκάθαρη απάντηση στην πρόκληση. Λένε οι τραπεζίτες, λοιπόν, ότι μπορεί  να αυξηθεί η προμήθεια (δηλαδή το επιτόκιο) που πληρώνουν οι τράπεζες στο Δημόσιο για τις εγγυήσεις που χορηγούνται προς αυτές με σκοπό την άντληση ρευστότητας μέσω του ELA, με τρόπο τέτοιο ώστε σε εύλογο χρόνο να καλυφθεί το ποσό των 550 εκατ. ευρώ. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μας δεν είναι λύση. Διότι πώς θα πληρώσουν οι τράπεζες τα επόμενα χρόνια την προμήθεια και μάλιστα με αυξημένο επιτόκιο; Δεν μπορούν να δώσουν τα 550 εκατ. γιατί να μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα;
Επομένως, είναι μη λύση και το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί τα χρήματα στον προϋπολογισμό προϋποθέτει μια πιο ξεκάθαρη λύση.
Η ουσία είναι ότι ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί με απλό τρόπο προκάλεσε τόση ταραχή. Ανέδειξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η τρόικα κι αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση. Αν συνδυαστεί και με τις πληροφορίες για την εκκένωση νησιών τότε μπορούμε να πούμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου