ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

A. Σαμαράς: “Είμαι βέβαιος, είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πιούμε”

Μοιραστείτε το στο facebook
Στις 16 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους. Αυτή η δραματική αποστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες έφτανε για να χαρακτηρίσει το κλίμα..
που επικρατεί σε περίπτωση που δεν εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. «Το αίμα της ελληνικής οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν… Γνωρίζω ότι ο κάθε Έλληνας κάθε μέρα περνά ένα προσωπικό δράμα», είπε ο Αντ. Σαμαράς ελπίζοντας ότι τα πάντα θα έχουν τελειώσει ευνοϊκά για την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου και επισήμανε: «Έχουμε τη βεβαιότητα ότι είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που πρέπει να πιούμε, μόλις περάσουν αυτά τα μέτρα τα δύσβατα, τα δύστροπα».
«Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Θα πάρουμε την δόση και θα περάσουμε στην άλλη σελίδα που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Και οι τρεις (εννοούσε τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη) είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό δεν μπαίνουν άλλες λογικές», είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας προφανώς να προλάβει εκπλήξεις στη Βουλή.
Αίσθηση έκανε η αναφορά του πρωθυπουργού στο κλίμα που έχει αλλάξει για την Ελλάδα.
«Για πρώτη φορά εκφράζεται όχι απλά η ευχή αλλά η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα όπως πάει μπορεί να τα καταφέρει», σημείωσε επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι απέκλεισαν την έξοδο από το ευρώ, τόνισε ενώ είπε ότι βρήκε κατανόηση.
Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένος ήταν από τα αποτελέσματα της Συνόδου ο πρωθυπουργός είπε: “Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος και ποτέ δεν θα το πω. Μέχρις ότου η Ελλάδα μπει ορατά στον δρόμο της ανάπτυξης. Αν πω ότι είμαι ικανοποιημένος για μένα ανθρώπινα μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι εφησυχασμένος».
Αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε πέρυσι τόσο από τους Ευρωπαίους όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, άφησε ο κ. Σαμαράς: «Οι περσινές προτάσεις δεν προέβλεπαν την ύφεση, στην οποία μπήκαμε»,τόνισε και επισήμανε: «Εδώ έχει πέσει πυρηνική βόμβα
Eρωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι το μόνο πράγμα που περνάει από το μυαλό του είναι η ανάπτυξη και τίποτε άλλο. “Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα κάνουμε ότι έχει κάνει κάθε κυβέρνηση. Έχουμε κενά αλλά δεν σκέφτομαι τώρα τον ανασχηματισμό. Ίσως μετά τα μέτρα.” 
Αναφερόμενος στο δράμα που περνά ο ελληνικός λαός και στο αν οι ξένοι γνωρίζουν ότι η χώρα είναι στα όρια της κοινωνικής έκρηξης είπε: «Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα» Προειδοποίησε δε ότι όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.
Τέλος ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την επίσκεψη του Ολάντ, αλλά και του Μόντι στην Ελλάδα και μάλιστα πολύ σύντομα.
Διαβάστε και (Antinews: Μετά την δόση ανασχηματισμός;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου