ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το διπλό πρόσωπο του Α. Τσίπρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μοιραστείτε το στο facebook
Tην προηγούμενη Πέμπτη (20-9-12) ο Α/ΓΕΕΘΑ συγκέντρωσε όλο το προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τα..
οικονομικά για τις Ε.Δ αλλά και να τους επισημάνει τις ευθύνες που έχουν όσοι «συμμετέχουν με στολή» στις διαδηλώσεις επεξηγώντας σχετικό πρόσφατο έγγραφο που είχε αποστείλει στις μονάδες.
Είναι πολλές και διαφορετικές οι κριτικές που ακούστηκαν σε όλο το επιτελείο για αυτή την ξαφνική μαζική ενημέρωση του κ. Κωσταράκου. Άλλωστε τον έχουν συνηθίσει να τους μιλάει μέσω του Tweeter.  Αυτή την φορά όμως δεν του ήταν αρκετό. Γι’ αυτό αρκετοί πίστεψαν, όταν άκουσαν για την απρογραμμάτιστη αυτή συγκέντρωση (προγραμματισμένα γίνεται κάθε Παρασκευή) ότι θα τους ανακοίνωνε την παραίτησή του. Δεν ήταν όμως τυχεροί. Ήθελε απλώς να επιβεβαιώσει ότι γνωρίζει το προσωπικό « tόσο πολύ αγωνίσθηκε για να μην γίνουν οι περικοπές» που ουσιαστικά τους ανακοίνωσε.
Έντονα επίσης ήταν τα σχόλια που ακούσθηκαν από το σύνολο του προσωπικού για τους δύο «Απόστρατους» υφυπουργούς. Ποια είναι η θέση τους και ο ρόλος τους στο Υπουργείο; Και εν κατακλείδι κατά πόσο αυτοί εισπράτουν τον προνομιακό μισθό τους  όταν οι μισθοί και οι συντάξεις όλων των εν ενεργεία και των αποστράτων βάλλονται πανταχόθεν ή τον έχουν απαρνηθεί σε ένδειξη των αγνών και πατριωτικών αισθημάτων τους.
Όσον αφορά τις προθέσεις άλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα των Σωματείων και του συνδικαλισμού , το ANTINEWS το είχε προβλέψει πολύ νωρίτερα με σχετικό του άρθρο μετά την προεκλογική επίσκεψη του Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ.
Ο τρόπος που παρενέβη τώρα ανοίγοντας διάλογο με τον Α/ΓΕΕΘΑ για τη συμμετοχή του προσωπικού των Ε.Δ. στις διαδηλώσεις,  έδειξε και τις πραγματικές προθέσεις του.
Όμως θα πρέπει να προσέξει γιατί όπως λέει και η λαϊκή σοφία «ότι σπείρει θα θερίσει».
O κ. Τσίπρας επισκεπτόμενος χθες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσπάθησε να δείξει ένα “υπεύθυνο πρόσωπο” στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού που έχε κλονισθεί με τη δημοσιοποίηση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και τις  επικίνδυνες δηλώσεις στελεχών του, όπως εκείνες του κ. Μπαλάφα που αναλαμβάνει το …ρίσκο μιας σύγκρουσης με την Τουρκία.
Όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Επειδή την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί  την συνδικαλιστική άλωση των Ε.Δ συνέπεια της οποία θα είναι η  καταρράκωσή τους με την υποδαύλιση της πειθαρχίας και της ενότητας στο Στράτευμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ορισμένες νεόδμητες Ενώσεις Αποστράτων πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον για την επίλυση των  προβλημάτων τους προωθούν στην πραγματικότητα τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής αποτελεί η απτοκάλυπτη προσπάθεια του ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας μελών Ενόπλων Δυνάμεων) να οργανώσει συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη σε όλη την Ελλάδα.
Είναι εμφανές ότι παρερμηνεύουν την απόφαση του Α.Π. για ίδρυση σωματείων στις Ε.Δ. και υποστηρίζουν ότι: “Την 1-3-2012 εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε η υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία έγινε ….. Επιτρεπτός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις....”
Η απόφαση αυτή όμως υιοθέτησε τη δυνατότητα δημιουργίας ένωσης – σωματείου Αστικού Δικαίου στις Ε.Δ, με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)και τον Αστικό Κώδικα και όχι τον συνδικαλισμό που απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικά για τις Ε.Δ στις διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους του κράτους, δεδομένου ότι το προσωπικό των Ε.Δ βρίσκεται σε ηθελημένη ειδική σχέση προς το κράτος και σε ειδικό καθεστώς πειθαρχίας.
Στην προσπάθεια τους αυτή με ανακοινώσεις τους κάνουν και συναισθηματική επίκληση  στα υποψήφια για στρατολόγηση μέλη αναφέροντας δήθεν ότι : «Και γι’ αυτό λιδορούμαστε, κατηγορούμαστε ως ανατρεπτικοί, αριστεροί, συριζαίοι.Είναι κομματικό το να έχεις προβλήματα ή ανθρώπινο;Είναι κομματικό να θες να βρεις λύσεις ή ανθρώπινο
Είναι τέτοια η «πρεμούρα τους» για προσέγγιση εν ενεργεία στελεχών, ώστε καταργούν και τα 6 Ευρώ που προβλέπει το καταστατικό τους για την εγγραφή.
Αυτές είναι πρακτικές που φοβίζουν  όλους τους Έλληνες που θέλουν τις Ε.Δ ακέραιες και ακομμάτιστες για να ασχολούνται αποκλειστικά και απρόσκοπτα με τη σημαντική αποστολή τους. Ενέργειες που θυμίζουν τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο κομματικό ρατσισμό τις Ε.Δ, τις αποδυνάμωσαν από ικανά στελέχη, τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τη πειθαρχία και την ιεραρχία και εξάπλωσαν το φαινόμενο του «Ακισμού» δηλαδή της κλεψιάς ορι-ζοντίως και καθέτως.
Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί ο νομοθέτης κατά πόσο η προσπά-θεια αυτή για να οργανωθούν συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ είναι σύννομη και να αξιολογήσει εάν εκμεταλλεύονται το «παραθυράκι» του νόμου για να οδηγήσουν τις Ε.Δ. στο συνδικαλισμό και τη ….διάλυση;
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου