ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γιατί ανεβαίνει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής

Μοιραστείτε το στο facebook
Η μπουρδολογία στο αποκορύφωμά της.
Ντόρος μεγάλος γίνεται, γιατί χαιρετούν – όπως χαιρετούν, δικαίωμά τους είναι – οι χρυσαυγήτες..

«Λόμπυ της δραχμής» αποκαλούν ο Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές του και οι συγκυβερνήτες  ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όλους όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη, για την οικονομική κατάσταση της χώρας και το νόμισμα.
Κι ο Ελληνικός λαός περιμένει από αυτούς την λύση στο πρόβλημά του.
Ας δούμε όμως μερικά στοιχεία της κοινωνίας μας.
Έχουμε δημοκρατία ναι ή όχι;
Αν ναι, τότε ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πιστεύει όποιον Θεό θέλει, να έχει όποια ιδεολογία τον εκφράζει, να χαιρετά όπως θέλει. Αρκεί φυσικά, να μην προσβάλει τους υπόλοιπους πολίτες, να μην θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατία, να μην χρησιμοποιεί βία για την επιβολή των θέσεών του.
Επειδή όλοι οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι έχουμε δημοκρατία κι επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, είναι λάθος να χρησιμοποιούνται από πολιτικούς θέσεις, που ούτε στα καφενεία δεν ακούς.
«Κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φασίστες!» λένε κάποιοι πολιτικοί.
Και δεν μου λέτε κύριοι βολευτές μου, από εσάς δεν παραχωρήθηκε μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας; Από εσάς δεν γίνανε οι Έλληνες φτωχότεροι; Από εσάς δεν οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία 3.500 πολίτες; Τι θέλετε και φωνάζετε; Αν τα είχατε κάνει όλα σωστά, η Χρυσή Αυγή θα ήτανε και σήμερα στο 0,29% που είχε στις εκλογές του 2009!
Ποιοι ευθύνονται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ή του ναζισμού; Οι πολίτες; Οι σουβλατζήδες; Οι μανάβηδες ή οι τρανσέξουαλ;
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην σιχαμάρα που νοιώθουν οι πολίτες για τα κόμματα και τους πολιτικούς. Μια σιχαμάρα που όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ακόμα και μεγαλύτερη.
Πριν το 2009 φάνταζαν απίθανα σενάρια η πτώση του δικομματισμού και η αλματώδης άνοδος των μικρών κομμάτων. Το 2012 έγιναν πραγματικότητα.
Υπήρχε στο παρελθόν περίπτωση, ένα νέο ασχημάτιστο κόμμα, ολίγων μόλις μηνών, να λάβει σε εκλογές το υψηλό ποσοστό του 10,61%; Κι όμως, το ποσοστό αυτό έλαβαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου στις εκλογές τον Μάιο του 2012! Όπως είπαν οι αναλυτές, εκείνοι που ψήφισαν «Ανεξάρτητους Έλληνες» προερχόντουσαν από όλους τους πολιτικούς χώρους. Γιατί τους ψήφισαν; Μα γιατί, είχανε καταλάβει ποιοι τους κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια!
Υπήρχε περίπτωση ένα κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές του 2009, που είχε λάβει 4,6%, να ανεβάσει τον Μάιο του 2012 τα ποσοστά του, στο σημαντικό 16,78%  και μετά από ενάμιση μήνα, στις επαναληπτικές εκλογές, να εκτοξευθεί στο 26,89% που σημαίνει πως λίγο ακόμη και θα γινότανε πρώτο κόμμα και ίσως κυβέρνηση;
Ούτε στα πιο τρελά σενάρια δεν θα μπορούσε κάποιος να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς πριν το 2009.
Κι όμως. Ήρθαν οι εξελίξεις, αποκαλύφθηκε ο ρόλος των πολιτικών, αποδείχθηκε η μεθόδευση του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει αλυσοδεμένη την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόϊκα. Οι Έλληνες είδανε να καταστρέφεται η ζωή τους, είδαν να χάνουν όλα όσα με αίμα είχαν αποκτήσει, και έτσι ο καθένας, σύμφωνα με όσα πίστευε κι αντιλαμβανότανε, έκανε μία επιλογή ανάμεσα στα κόμματα που δεν είχαν κυβερνήσει.
Γιατί επέλεξαν ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή; Ρωτήστε τους!
Πολιτικά όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι εξελίξεις, όσο αρνητικές κι αν είναι, κι όχι με αφορισμούς.
Το αγκάθι που πρέπει να απασχολεί την Ελληνική κοινωνία είναι, το γιατί όλο και περισσότεροι νέοι στρατεύονται στην Χρυσή Αυγή.
Από ιδεολογία; Μάλλον όχι αφού σήμερα κανείς δεν μιλάει για ιδεολογία αλλά για επιβίωση.
Φταίει η ανεργία; Ασφαλώς! Φταίει η φτώχεια; Οπωσδήποτε! Φταίει η ανάγκη που έχουν οι νέοι για εκτόνωση; Βεβαίως!
Μα πάνω από όλα όμως φταίτε εσείς, τα κόμματα και οι πολιτικοί, που δεν θέλετε, έστω κι αυτή, την ύστατη ώρα που καταστρέφεται η κοινωνία και η Ελλάδα, να κάνετε το αυτονόητο, να παραιτηθείτε και να φύγετε. Να ανοίξετε τους δρόμους για νέα πολιτικά σχήματα, για νέους πολιτικούς, με οράματα, με αγάπη για την πατρίδα. Και τότε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, να ξανακυλήσει στο 0,29%.
Θα πει κάποιος, πως μπορεί οι νέοι που θα έρθουν να είναι χειρότεροι από εσάς.
Ναι αυτό είναι αλήθεια. Όμως δεν θα είσαστε εσείς που σας ξέρουμε, εσείς που μας καταστρέψατε. Κι αν οι νέοι πολιτικοί, αποδειχθούν το ίδιο ή χειρότεροι από εσάς, θα κάνουμε το αυτονόητο. Θα τους αλλάξουμε.
Μη ζητάτε λοιπόν τα αίτια που η Χρυσή Αυγή ανεβάζει τα ποσοστά της.
Τα αίτια είσαστε εσείς κι η πολιτική που εφαρμόζετε…

Ιάκωβος Ποθητός

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή