Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, αλλά ο Βενιζέλος…θέτει όρους

Μοιραστείτε το στο facebook
Πέντε όρους για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το πακέτο των μέτρων έβαλε χθες ο Ευ. Βενιζέλος προκαλώντας ερωτηματικά για την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να..
ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ μετά την εξέλιξη της υπόθεσης με τη «λίστα Λαγκάρντ».
Ο κ. Βενιζέλος πρώτα είπε ότι στηρίζει τον Α. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις που κάνει με τους Ευρωπαίους εταίρους και έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της κυβέρνησης για δικές του επαφές με τον ίδιο στόχο.
Οι πέντε όροι
Μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι για να έλθουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή θα πρέπει:
Πρώτον, να διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους.
Δεύτερον, να διασφαλιστεί ότι η ρήτρα αντικατάστασης θα οριστεί μόνο ως προς το σκέλος της ελάφρυνσης του πακέτου σε περίπτωση που επιτυγχάνονται στόχοι και όχι της επιβάρυνσης αν συμβαίνει το αντίθετο.
Τρίτον, να υπάρξει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους πριν τα μέτρα έλθουν στη Βουλή.
Τέταρτον, να έχει διασφαλιστεί η επιμήκυνση των δύο ετών.
Πέμπτον, τα μέτρα να συνοδεύονται από αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση λέγοντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η ύφεση, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή της ότι θα είναι και τα τελευταία.
«Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής, δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από 3 μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα επειδή θα υπάρχει και μεγαλύτερη ύφεση».
«Τα όσα άκουσα συνιστούν αλλαγή στρατηγικής έναντι των μέτρων την οποία δεν θα μπορέσω να στηρίξω. Τι άλλαξε από χθες» ήταν η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα Βενιζέλου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος υπονόησε σαφώς ότι οδηγός σε αυτήν τη «μερική στροφή Βενιζέλου» ήταν η προσπάθεια να αποφύγει την πίεση που ασκείται από την υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ».
«Με αφορμή το θέμα με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, άκουσα με θλίψη εδώ μέσα ότι κάποιοι δήθεν υπονομεύουν τον πρόεδρο, τη χώρα και την παράταξη. Να μην καταφεύγουμε και εμείς σε αυτές όπως κάνουν κατά σύστημα άλλοι από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο μέχρι και την Ακροδεξιά που επικαλούνται απαράδεκτες θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ δήθεν χρησιμοποίησε αυτή τη λίστα για προεκλογικούς ή άλλους λόγους» είπε ευθέως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακυρώνοντας τα λεγόμενα Βενιζέλου περί συντονισμένης επίθεσης προς το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει: «Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας μέσα στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα είναι πονηροί αλλά θα αποτύχουν».
Καμία αλλαγή
Κατά τη δευτερολογία του και μετά την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική μας, η οποία είναι η στήριξη της κυβέρνησης για να υλοποιηθεί η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση της κρίσης». Νωρίτερα, ο Κ. Σκανδαλίδης στήριξε την εισήγηση Βενιζέλου (οι δύο τους συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν δύο φορές πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) λέγοντας ότι αποτελεί απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα για το αν το πακέτο είναι βιώσιμο, αν τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, αν υπάρχει δίκαιη κατανομή βαρών κ.ο.κ. Σε ότι αφορά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», έκανε λόγο για ανευθυνότητα των εταίρων, της κυβέρνησης, «κύκλων» του Μαξίμου αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο παρείχε και ο Απ. Κακλαμάνης λέγοντας ότι «ο Ευ. Βενιζέλος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά». Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές όπως οι Παραστατίδης, Κασσής, Δριβελέγγας και Κουτσούκος εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα μέτρα, αν και, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, μετά τη δευτερολογία Βενιζέλου φέρονται να είπαν ότι αν ισχύσουν οι προϋποθέσεις που έβαλε για να φτάσουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή «δεν θα έχουν πρόβλημα».
Η στάση Λοβέρδου
Ως λιγότερο ευκρινής σε σύγκριση με τις προηγούμενες δηλώσεις του για την ανάγκη στήριξης των μέτρων στη Βουλή και τη δική του στάση υπερψήφισης ερμηνεύθηκε η χθεσινή τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου στη Βουλή ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ έχω δηλώσει πως στηρίζω αλλά να δούμε ποιο θα είναι και το θέμα που αντιμετωπίζει η εθνική αντιπροσωπία και ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να λέμε στον ελληνικό λαό για τέταρτη φορά για μέτρα με απίστευτες γενικότητες, για ανάπτυξη χωρίς ένα πλαίσιο, ώστε να καταλάβει γιατί δυσκολεύεται σήμερα και ότι αύριο θα έχει κάποιες ελπίδες…».
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα λάβει οριστικές αποφάσεις μετά την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων, σε επόμενη συνεδρίασή της. Απόντες από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι Θ. Τζάκρη, Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης, Κ. Σαλτούρος, Θ. Μωραΐτης και Χρ. Αηδόνης, δικαιολογημένοι κατά την Ιπποκράτους και αδικαιολόγητοι οι Μίμης Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος.
«Μαχαιρώματα» με Ραγκούση
Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ειδικά στην αποχώρηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ και την επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών.
«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί κάποιοι σε μία στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι που ήταν εδώ και καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Κάποιοι με τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική διαχείριση της περιόδου 2009-2010 είναι προκλητικό να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν νέου και άφθαρτου. Αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας».
Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, «κύκλοι» του πρώην υπουργού Εσωτερικών απαντούσαν με νέα επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας τον Ευ. Βενιζέλο –και όχι τον Γ. Παπανδρέου και τα μέλη της πρώτης κυβέρνησής του- υπεύθυνο για την καθοδική πορεία και τη διπλή εκλογική ήττα του 2012:
«Μετά το πρώτο Μνημόνιο που εφαρμόστηκε η πιο σκληρή πολιτική λιτότητας στη χώρα από το 1974, το ΠΑΣΟΚ πήγε σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010 και πέτυχε μία -σπάνια διεθνώς– εκλογική νίκη. Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 όπως κατέγραψαν όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα και η χώρα όρθια. Η χώρα, η κοινωνία και η παράταξη κατέρρευσαν από το καλοκαίρι του 2011 και μετά. Από τότε δηλαδή που τα ηνία της οικονομίας και ουσιαστικά της παράταξης και της χώρας κρατούσε ο Ευ. Βενιζέλος».
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου