ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγές στο Μαξίμου: Στα χέρια ενός ψυχίατρου η συνεννόηση της κυβέρνησης

Ο κ. Βαρτζόπουλος
Μοιραστείτε το στο facebook
Νέοι συσχετισμοί έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου το τελευταίο διάστημα και άρχισαν να αναδεικνύονται πρόσωπα που έχουν..
αναλάβει «δύσκολες»-πολλές φορές παρασκηνιακές-αποστολές.
Το βασικό όμως πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες για το σύστημα του Μαξίμου ήταν η έλλειψη συνοχής του κυβερνητικού σχήματος και η ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ υπουργείων, η οποία όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι μια μεγάλη πληγή.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κατανοήσει πλήρως τι γίνεται σε κάθε υπουργείο, αλλά επειδή δεν μπορεί να συνεχίζει να ασχολείται ο ίδιος με όλα, αποφασίστηκε μια κίνηση για να ελεγχθούν καλύτερα οι κυβερνητικές δραστηριότητες και ειδικά οι ενέργειες των υπουργών.
Με βάσει το σχέδιο του Σαμαρά, θα επαναλειτουργήσει η γενική γραμματεία πρωθυπουργού που είχε δημιουργηθεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ατόνισε και δεν λειτούργησε επί Λουκά Παπαδήμου.
Επί ημερών Παπανδρέου, γενική γραμματέας ήταν η Ρεγγίνα Βάρτζελη και αντικείμενό της ήταν η υποβοήθηση του έργου του πρωθυπουργού. Αυτό το ρόλο θα τον αναλάβει πλέον ένας ψυχίατρος, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρώην υφυπουργός Υγείας, εκ Θεσσαλονίκης και από τους θερμούς υποστηρικτές του Σαμαρά.
Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, η απόφαση Σαμαρά είχε ληφθεί εδώ και καιρό και ο Βαρτζόπουλος το γνώριζε, όπως και ελάχιστοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν τυχαίο ότι την ημέρα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ ο Βαρτζόπουλος (για τους φίλους…«Βαρτζό») ήταν στο Μαξίμου και όσοι τον είδαν αναρωτήθηκαν τι έκανε εκεί.
Παράλληλα θα συνεχίσουν να συνομιλούν με υπουργούς για να επιλύουν διαφορές. ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο,
Όμως, η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ανέδειξε προ ημερών τα πρόσωπα που κινούνται μεθοδικά, και πάντα υπό τον έλεγχο του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το μνημόνιο.
Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σύστημα ελέγχου εφαρμογής του Μνημονίου έχει ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης που διατηρεί κι αυτός γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και αποδείχθηκε πολύ…ευέλικτο; Πρόσφατα ανέβηκαν και οι μετοχές του Σταύρου Παπασταύρου, γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ν.Δ. που έχει οριστεί και ο εκπρόσωπος του Σαμαρά για να «ξεπαγώσει» το μνημόνιο συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας που είχε υπογραφεί από την εποχή του Παπανδρέου.
Για να προωθηθούν τα 89 διαρθρωτικά μέτρα (prior actions) και επομένως να δοθεί και το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ, σχηματίστηκε στο Μαξίμου και μια νέα ομάδα,  “κρούσης” τη λένε και απαρτίζεται από τέσσερα πρόσωπα.
Σε αυτή την Ομάδα Κρούσης, ή task force του Μαξίμου, συμμετέχουν εκτός από τον κ.Παπασταύρου, ο κ. Μπαλτάκος (λόγω θέσης επεξεργάζεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό και προωθεί στην Βουλή την σχετική τροπολογία), αλλά και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου οικονομικών, Γιώργος Μέργος και Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.
Η ομάδα συγκροτήθηκε από τον Σαμαρά πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, μετά από μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να επιλύεται κάθε τεχνητό, ή νομοθετικό πρόβλημα που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν το επόμενο διάστημα.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου