ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέο κούρεμα και δόση ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο

Μοιραστείτε το στο facebook
Μπορεί η Μέρκελ να μην πρόσφερε, δημοσίως τουλάχιστον, μια πρόταση για συνολική λύση, φαίνεται, όμως, ότι το έκανε ο δεύτερος τη τάξει..
στην κυβέρνησή της, ο Β. Σόιμπλε. Σε δηλώσεις του στο Dow Jones ο Γερμανός υπουργός φέρεται να παραδέχθηκε ανοικτά πως πολλά πλέον κράτη βλέπουν με σκεπτικισμό το ελληνικό πρόβλημα χρέους, ότι δηλαδή αυτό δεν είναι βιώσιμο. Έτσι, σκέφτονται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και μάλιστα φαίνεται αυτό να συζητήθηκε και στο Λουξεμβούργο, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή η Λαγκάρντ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως έχει δηλώσει το ΔΝΤ, αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο το Ταμείο θα διακόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ουσιαστικά θα βγει από την τριμερή επιτροπή, γνωστή και ως τρόικα. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι μπορεί μια τέτοια απόφαση για νέο κούρεμα να αποφασιστεί είτε σε έκτακτο Eurogroup είτε σε Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Νοεμβρίου.
Σε ότι αφορά το χρέος, έκθεση του ΔΝΤ αναθεωρεί δραματικά τα στοιχεία καθώς αναφέρει αν και αρχικά προβλεπόταν ότι το 2013 το χρέος θα βρισκόταν στα επίπεδα του 167,3% του ΑΕΠ και θα αποκλιμακωνόταν έως το 2017 στο 137,5%, οι νέες προβλέψεις του Ταμείου θέτουν ως σημείο αφετηρίας το 181,8% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα εάν δεν γίνει παρέμβαση, το 2017 να υποχωρεί μόλις στο 152,8%. Οπότε ξεχνάμε το 120% του ΑΕΠ το 2020 και επισήμως το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έχει αποτύχει πλήρως το σχέδιο για την Ελλάδα.
Η απόφαση για νέο κούρεμα μπορεί και να μην συνδέεται με τη δόση που περιμένουμε εναγωνίως και να δοθεί αυτή έτσι κι αλλιώς, είτε συνολικά είτε τμηματικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Ολι Ρεν ότι το αργότερο μέσα στο Νοέμβριο θα δοθεί η δόση στην Ελλάδα αλλά θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Είναι σαφές ότι η πρόοδος όσον αφορά τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι αισθητή και σημαντική και είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα», τόνισε χθες ο Μ. Ντράγκι, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί στα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας, πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεσή της. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζονται κοινοτικοί παράγοντες, η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί είτε σε έκτακτο Eurogroup είτε ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που είναι προγραμματισμένη για τις 22 – 23 Νοεμβρίου και η οποία έχει ως αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014 – 2020.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση Στουρνάρα έξω από το Μαξίμου ο οποίος είπε ότι η δόση θα δοθεί το Νοέμβριο. Ο υπουργός έκανε αναφορά στο θέμα της επιμήκυνσης λέγοντας πως βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα σε κάτι τέτοιο είναι πως απαιτούνται περισσότερα χρήματα.
Όπως έκανε γνωστό το οικονομικό επιτελείο έλαβε εντολή από το Eurogroup να ελέγξουν κατά πόσο μπορούν να βρεθούν αυτά τα περισσότερα χρήματα, με τον ίδιο όμως να εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως “θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό”.
Έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα των εξελίξεων σημειώνοντας με νοημα πως “έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας”
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου