ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η καθαρή αλήθεια για τη βρώμικη Ιατρική του ΑΠΘ


Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο - μομφή για τους φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ!..
(αρχική δημοσίευση: http://www.antinews.gr/2012/10/20/185122/)  Εκεί παρουσιάζονταν εξευτελιστικές εικόνες της σχολής μετά την κατάληψη που έλαβε χώρα το διάστημα 11-16/10 και το φταίξιμο γι' αυτές αποδιδόταν αποκλειστικά και μόνο στους «καταληψίες-φοιτητές». Είναι πράγματι όμως οι μελλοντικοί ιατροί τόσο αναίσθητοι και απολίτιστοι; Τα όσα παρουσιάστηκαν, λοιπόν, στο εν λόγω κείμενο κάποιου «Νίκου» αποτελούν –ελπίζουμε όχι σκόπιμα- τη μισή μόνο αλήθεια!
   Αρχικά, πρέπει να συμφωνήσουμε πως εδώ και χρόνια είμαστε θεατές της κατάντιας του ελληνικού Πανεπιστημίου και γενικότερα της κοινωνίας, πράγμα για το οποίο ευθύνονται -όντως- σε μεγάλο βαθμό «τα παιδιά των κομματικών σωλήνων». Είναι, επίσης, αλήθεια ότι η κατάσταση που απεικονιζόταν στις φωτογραφίες με τα σκουπίδια και τη φθορά των τοίχων έχει καταντήσει εκτός από ενοχλητική και αρκετά επικίνδυνη.
    Ωστόσο, δίχως να αποποιούμαστε και τις ευθύνες που βαραίνουν τους φοιτητές, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το αποκρουστικό αυτό θέαμα προϋπήρχε της κατάληψης και συνεχίζει και μετά από αυτήν. Ο λόγος;; Η απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων που ασχολούνται με τον καθαρισμό του ΑΠΘ, η οποία έχει πλήρως αποσιωπηθεί, ενώ κρατάει εδώ και 50 μέρες! (http://eyauth.blogspot.gr) Οι άνθρωποι αυτοί -όπως κι εμείς- δεν είναι οικολογικά αναίσθητοι, αλλά απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στις 15/11 που λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ το Πανεπιστήμιο -που τους έχει θέσει εκτός προϋπολογισμού- δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για την κάλυψη των θέσεών τους! Τουτέστιν, η κατάσταση που βιώνουμε όχι μόνο στην Ιατρική, αλλά σε ολόκληρο το ΑΠΘ αναμένεται μετά τη λήξη των συμβάσεων να φτάσει στο απροχώρητο και καθόλου απίθανο δε φαίνεται το κλείσιμο σχολών από τις υγειονομικές υπηρεσίες.
   Όσον αφορά το μερίδιο ευθύνης των φοιτητών, είναι γεγονός πως τα συνθήματα στους τοίχους που δημιουργήθηκαν από ορισμένους από εμάς είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικά, όμως η αισθητική μας προσβάλλεται το ίδιο και από την άκρατη αφισορρύπανση, από τις περίεργες συνδιαλλαγές καθηγητών και μερίδας φοιτητών, από το επίπεδο της παρεχόμενης «παιδείας», από το μη σεβασμό και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντικρίζουμε καθημερινά, από τη λασπολογία και την αδιαφορία…
   Ποιοι θα είναι, λοιπόν, οι γιατροί και γενικά οι πολίτες του αύριο;.. Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά μας: ο ένας είναι να συνεχίσουμε να επικρίνουμε στείρα την προβληματική κατάσταση που κληρονομήσαμε κι εν τέλει συμβιβαζόμενοι με αυτήν να παραμένουμε άπραγοι. Κι ο άλλος να παραμερίσουμε τις όποιες τεχνητές διχόνοιες και συνεργαζόμενοι να αναλάβουμε συλλογικά δράση, προσπαθώντας να ανατρέψουμε ό,τι δεν μας αξίζει, παλεύοντας για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία! Η απόφαση ανήκει στον καθένα μας ξεχωριστά.

Υ.Γ.: Νίκο, διάλεξε!

Από τους φοιτητές της Ιατρικής ΑΠΘ:
Έλενα Μαυρωνά
Θεοδοσία Μαρκουτσά
Θεοπίστη Χρηστίδη
Κων/νος Παπαδημητρίου
Μαρία Αθανασιάδου
Μιχάλης Τζωρτζακάκης
Νταϊνόρα Τσεπαϊτίτε
Όλγα Μουρτζούνη
Ραφαήλ Ασπρολούπος
Χαράλαμπος Ευταξίας
Χρήστος Μαδεμπλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου