ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συντονιστικό όργανο αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Μοιραστείτε το στο facebook
Συντονιστικό όργανο για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και την επίλυση των ζητημάτων που τίθενται προτού αυτά..
γίνουν μεγάλο πρόβλημα, αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Η συντονιστική κυβερνητική επιτροπή θα έχει ως βασικές αρμοδιότητες την παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων των πολιτικών αρχηγών, την επίλυση ενδοκυβερνητικών και ενδοϋπουργικών προβλημάτων και την ενημέρωση των κομμάτων για κυβερνητικές αποφάσεις.
Ουσιαστικά ο σκοπός της επιτροπής αυτής είναι να σταματήσει το συνεχές πέρα – δώσε των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου. Οι συνεχόμενες συσκέψεις πολιτικών αρχηγών απαξίωναν την όλη διαδικασία καθώς κάθε φορά που… έβηχε κάποιος υπουργός έπρεπε ο Σαμαράς να καλεί τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη να λύνουν το πρόβλημα. Έτσι και οι συσκέψεις των τριών θα αραιώσουν και αυτές θα συγκαλούνται όταν προκύπτει πράγματι πολύ σοβαρό ζήτημα.
Είναι σημαντικό επίσης να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν καθώς μέχρι τώρα εμφανιζόταν άλλα να λέει το Μαξίμου κι άλλα η Ιπποκράτους ή ο Κουβέλης.
Τέλος, η δημιουργία της Επιτροπής αυτής δε σημαίνει ότι δε θα γίνει ο ανασχηματισμός μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να αλλάξουν κάποιοι υπουργοί «βαρίδια».
Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών
«Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας».
«Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ’ επάγγελμα επενδύουν στο ‘θάνατο’ της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του αναφέροντας ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».
Φ. Κουβέλης: Πρέπει να εκταμιευθούν τα 31,5 δισ
Την ανάγκη σε πρώτη φάση να γίνει τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως η η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ. «Η προσπάθειάς μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσισμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ακόμη, πως στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου