ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Υπουργοί υπό προθεσμία

Μοιραστείτε το στο facebook


Τις τελευταίες μέρες περνάνε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να..
φανταστεί. Αρκετοί έχουν ενδιαφέρουσες και ενίοτε και πολύωρες συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από τα τρέχοντα, ο Πρωθυπουργός δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους συνομιλητές του, που συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: έργο, αποτέλεσμα, ταχύτητα.
Άπαντες καταλαβαίνουν ότι ο Σαμαράς, ακούει, μαθαίνει, πληροφορείται για πρόσωπα, καταστάσεις και ενέργειες των μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Από τις επαφές αυτές προκύπτει ότι κατά βάθος στο μυαλό του έχει καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα τριμήνου μέσα στο οποίο θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.
Σε πολλές συναντήσεις που είχε με υπουργούς και υφυπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως προ ημερών στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ορθά-κοφτά ότι δεν θέλει να ακούει πλέον σχέδια αλλά να βλέπει έργο και αποτελέσματα.
Η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει τις ατομικές ευθύνες ενός εκάστου, λέγεται ότι είναι μια βασική επωδός του.
Για να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών στελεχών ο Πρωθυπουργός εξήγησε σε όλους τους τόνους ότι δεν τον απασχολεί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ενώ εκτίμησε ότι η κοινωνία παρά τις συντεχνιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ώριμη και αναμένει από την κυβέρνηση τομές και ρηξικέλευθες αποφάσεις.
Οι στόχοι της χώρας είναι σαφείς και προδιαγεγραμμένοι με ακρίβεια, το ίδιο και οι επιλογές της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν και από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών.
Ο Σαμαράς έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησής του να εργασθούν, τόσο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, όσο και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του λαού και να μην περιορίζονται σε μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία άλλωστε συχνά παραμένουν σχέδια.
Στις συναντήσεις αυτές ο Σαμαράς κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την ατομική στρατηγική, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη.
«Όποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα είμαι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός σε έναν υπουργό του ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δυσκολεύεται στη συνεργασία του με συναδέλφους σε θέματα όπου υπάρχει συναρμοδιότητα.
Όσοι δεν κατάλαβαν γιατί βρίσκονται στην κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούν εαυτούς και αλλήλους, έλεγε εσχάτως κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που δεν κατέχει κυβερνητική θέση.
Πέρα από τις απευθείας συζητήσεις με τους υπουργούς του ο Σαμαράς σημειώνει με λεπτομέρειες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ λέγεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει και μέτρηση για την αποτελεσματικότητα και δημοτικότητα των υπουργών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε μέλη της κυβέρνησης, αναζητώντας να μάθει τι έχει γίνει με ένα θέμα. Σε αρκετές περιπτώσεις ως αργά το βράδυ τα λέει μαζί τους από το πορτοκαλί τηλέφωνο και δεν διστάζει να βάλει τις φωνές για να τους συνετίσει.
Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς, όπως εκτιμούν συνεργάτες του, ελπίζει ότι θα κινητοποιήσει την κυβερνητική μηχανή η οποία παρουσιάζει σε πολλές περιπτώσεις αρρυθμίες και θα λύσει προβλήματα που από αδράνεια και κακό συντονισμό χρονίζουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου