ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στην Τουρκία τον Μάρτιο ο Σαμαράς

Μοιραστείτε το στο facebook


Τον Μάρτιο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συμμετάσχει σε ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα...
Αυτό συμφωνήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης συνάντησης του Έλληνα  πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.
Ο κ. Ερντογάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Σαμαράς έθεσε στον Τ. Ερντογάν το ζήτημα της ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για απορρέον από το Δίκαιο της Θάλασσας δικαίωμα της Ελλάδας, η οποία θα το ασκήσει.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε επίσης το θέμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και  η δημιουργία του τεμένους στην Αθήνα.
Ερωτηθείς για την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις αλλά υπάρχει και η θέληση να λυθούν».
Σε ερώτηση για το αν από την πλευρά του έθεσε ζήτημα ΑΟΖ ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι συζητήθηκαν μόνο επιγραμματικά τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων στην τουρκική πρωτεύουσα.
Από την πλευρά του ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα και ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών ετέθησαν οι διμερείς σχέσεις, τα ζητήματα των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, καθώς και το θέμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου