ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αντί να καυγαδίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ας φροντίσουν να απορροφηθεί το ΕΣΠΑ

Μοιραστείτε το στο facebook

Όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, ανάπτυξη χωρίς εκταμίευση του ΕΣΠΑ δε γίνεται γι’ αυτό και κάποιοι εκεί στην πλατεία Συντάγματος θα πρέπει να ξυπνήσουν αν θέλουν..
η Ελλάδα να κερδίσει αυτό το σημαντικό στοίχημα.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, την ώρα που γίνονται αιματηρές θυσίες από τους πολίτες. Και γι’ αυτό οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, δεν μας καθησυχάζουν καθώς πρέπει να τρέξουμε όλο το 2013 για να απορροφηθεί το ΕΣΠΑ. Και θα είμαστε εδώ για να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση κάθε φορά που βλέπουμε καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Από εκεί και πέρα, όμως, τι να πει κανείς για τους τιμητές των πάντων στο ΠΑΣΟΚ. Δε φτάνει που έμειναν τρεις κι ο κούκος, ασκούν και κριτική για το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης και αρμόδιος εισηγητής Θάνος Μωραϊτης, η διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ για το 2012 είναι αποτυχημένη και επιρρίπτει, για το λόγο αυτό, ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Όπως τονίζουν, είναι φτωχή συγκομιδή η απορρόφηση σε ποσοστό 86% και τονίζουν θα ήταν ακόμα φτωχότερη αν ο κ. Χατζηδάκης δεν εφάρμοζε τη λογιστική πρακτική του «παρκαρίσματος πόρων».
Μάλιστα τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια μέθοδο την οποία «βάφτιζε εύκολη απορρόφηση».
Είναι ξεκάθαρο, τονίζουν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ο μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Και προβαίνουν σε σύγκριση με την επίτευξη και με το παραπάνω, του στόχου το 2011 «που ήταν 101%». Επισημαίνουν μάλιστα ότι το Α΄ εξάμηνο του 2011 το ποσοστό είσπραξης ήταν χαμηλότερο του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012 και παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ο στόχος του 101%.
Δυστυχώς, αναφέρουν επίσης, «η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε».
Μπορεί να έχουν και δίκιο, ωστόσο, έχουν αυτοί δικαίωμα να μιλάνε; Και ειδικά ο κ. Μωραϊτης που ήταν και υφυπουργός Ανάπτυξης; Μήπως έχουν να μας πουν για τη διαχείριση και τις προσπάθειες που έκανε ο… πολύς κ. Χρυσοχοϊδης; Τι απορρόφηση είχε τότε το ΕΣΠΑ; Εντάξει, να ασκούμε κριτική για αβελτηρίες της παρούσας κυβέρνησης. Αλλά να το κάνουν κι αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, πάει πολύ.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου