ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Μοιραστείτε το στο facebook


Νεκρώνουν από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα οι συγκοινωνίες, ενώ αναμένεται και συνέχεια, μετά την απόφαση τόσο των εργαζομένων..
στους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας όσο και στον ΟΣΕ να πραγματοποιήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Παρασκευή.
Έτσι, και σήμερα, για ένατη συνεχόμενη μέρα δεν λειτουργεί το μετρό, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός. Όσον αφορά τον προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις εξής διαδρομές:
•     Πειραιά – Αθήνα – Χαλκίδα και αντιστρόφως.
•     Αεροδρόμιο – Κιάτο και αντιστρόφως, καθώς και των λεωφορείων Κιάτου –Πάτρας – Κιάτου.
•     Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια και αντιστρόφως.
Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του δικτύου θα κυκλοφορήσουν κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αμέσως μετά την ανακοίνωση για επίταξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αντέδρασαν, μετατρέποντας τις χθεσινές στάσεις εργασίας σε απεργία, ενώ παράλληλα εξήγγειλαν 24ωρες κυλιόμενες απεργίες και οχύρωση των εργαζομένων στα αμαξοστάσια.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». Μάλιστα, οι απεργοί στα Σεπόλια άδειασαν το χώρο του αμαξοστασίου από τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα και έκλεισαν την πύλη. Στα αμαξοστάσια επικρατεί ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, για την περιφρούρηση της απεργίας.
Παράλληλα και σιδηροδρομικοί αποφάσισαν από σήμερα, Παρασκευή, να διακόψουν τα δρομολόγια στον προαστιακό σιδηρόδρομο (Κιάτο – Αεροδρόμιο, Χαλκίδα – Αθήνα), ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν σε απόσυρση των τρένων από όλο το εθνικό δίκτυο.
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει πρόταση προς τη διοίκηση της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) να προχωρήσουν σε άμεση αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις, οι απεργοί κατέθεσαν πρόταση αναστολής των κινητοποιήσεων, εφόσον υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της διοίκησης για ισχύ της υφιστάμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως την 30ή Απριλίου του 2013, καθώς και της μετενέργειάς της.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης να ξεκινήσει αμέσως διαπραγμάτευση για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Εργαζόμενοι ΟΣΕ
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:
«Οι εργαζόμενοι ενωμένοι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την απόκρουση αυτής της πολιτικής και για τη διεκδίκηση του στοιχειώδους συνταγματικού μας δικαιώματος για συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η αυριανή απεργία είναι μόνο η αρχή. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων».
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο.
Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό, όσο ιερό είναι και το δικαίωμα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των πολιτών, αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Διαδικασία επίταξης
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 3536/2007 επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης, επιτρέπονται ως εξής:
Ως έκτακτη ανάγκη ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη επίσης είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.
Η επίταξη αποφασίζεται από τον πρωθυπουργό ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών».
Οι επιστρατεύσεις στη Μεταπολίτευση
- 1979: Επιστρατεύονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι, αφού με την απεργία τους είχαν «παραλύσει» οι τράπεζες.
- 1983: Επιστράτευση των οδηγών – ιδιοκτητών βυτιοφόρων, λόγω της παρατεταμένης απεργίας τους. Παράλληλα, είχε κηρυχθεί και επίταξη των βυτιοφόρων αυτοκινήτων υγρών καυσίμων δημόσιας χρήσης και πολιτική επιστράτευση των οδηγών – απεργών.
- 1986: Επιστράτευση χειριστών και ιπτάμενων μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- 1994: Επίταξη των λεωφορείων πολιτών που είχαν συμβληθεί με τον ΟΑΣΑ.
- 2002: Πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ.
- 2006: Πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.
- 2010: Πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.
Μιχάλης Μυγιάκης, στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου