ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το … Mega κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας

Μοιραστείτε το στο facebook
Χρόνια τώρα το κανάλι του Mega και οι ειδήσεις του, είναι αυτό που λέμε «όπου φυσάει ο άνεμος» ή για να το πούμε πιο καθαρά, «όπου υπαγορεύουν τα megaloσυμφέροντα»...
Το κάνουν κι άλλοι αυτό αλλά το Mega το έχει κάνει άπειρες φορές και απροκάλυπτα. Τόσες πολλές κωλοτούμπες στη γραμμή που χαράσσεται, δεν τις έχει κάνει κανένα κανάλι.
Πότε με το Σημίτη, μετά με τον Καραμανλή, στη συνέχεια αποθέωσαν το Γ. Παπανδρέου και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τον έθαψαν κανονικά.
Κι ενώ στήριζαν με νύχια και με δόντια τη Ντόρα και ο Σαμαράς ήταν εξαφανισμένος για χρόνια, ξαφνικά έγιναν πιο Σαμαρικοί κι από τους Σαμαρικούς.
Κυρίαρχο ρόλο στις απανωτές «αλλαγές διάθεσης» του καναλιού έχουν ο Γ. Πρετεντέρης και φυσικά η παρουσιάστρια των ειδήσεων, Ολγα Τρέμη. Έχουν χλευαστεί για τις θέσεις που παίρνουν και που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Μέχρι και ιπτάμενα γιαούρτια έχουν περάσει σύριζα από τα κεφάλια τους, αλλά αυτοί εκεί. Στις επάλξεις της είδησης, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι και οι εργοδότες τους.
Για να γνωρίζουν όσοι δεν το ξέρουν, η δουλειά τους, ή μάλλον η παράσταση που δίνουν κάθε μέρα, είναι και ακριβοπληρωμένη. Τα τριαντάρια το μήνα δίνουν και παίρνουν ακόμη κι όταν το κανάλι βουλιάζει και παίρνει δάνεια για να διασωθεί.
Χθες, λοιπόν έδωσαν μια ακόμη παράσταση παίζοντας το ρόλο του υπερασπιστή της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και της ανεξαρτησίας των ειδήσεων. Εξαπέλυσαν ομαδικά επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη γνωστή κόντρα που έχουν, μίλησαν για απρέπεια του κόμματος, ότι είναι πρωτοφανές να υπαγορεύεται η είδηση, ότι στο Mega δεν υποκύπτουν σε εκφοβισμούς, ότι αυτοί είναι ανεξάρτητοι και δε δίνουν λογαριασμό σε κανένας, ότι δε μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις τα κόμματα στους δημοσιογράφους και άλλα τέτοια ευχάριστα.
Μέχρι και το βραβείο Πούλιτζερ θα μπορούσαν να πάρουν αν φυσικά χάσουν το Όσκαρ για την παράσταση αυτή.
Ωστόσο, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην κόντρα αυτή. Σημασία έχει ότι κάποιοι ξεχνούν το πρόσφατο παρελθόν τους και νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Ή πιστεύουν ότι ο λαός είναι με το μέρος τους επειδή του βλέπουν κάθε μέρα 300-400 χιλιάδες άνθρωποι. Γιατί δεν πάνε μια βόλτα στην επαρχία να δουν τι γνώμη έχει ο κόσμος γι’ αυτούς; Δε γνωρίζει ο πολίτης τι παιχνίδι παίζεται με τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών; Ή μήπως δεν έχουν γνώση οι φύλακες στο χώρο της πολιτικής για το πόσο εύκολα ορισμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι θα τους «πουλήσουν» την κρίσιμη στιγμή;
Ας αφήσουν, λοιπόν τα μεγάλα λόγια για την προστασία της ενημέρωσης εκείνοι που πρώτοι σκύλευσαν στο πτώμα της.
Και για να είμαστε αντικειμενικοί για τον ΣΥΡΙΖΑ και την στοχευμένη επίθεση του στο ΜΕΓΑ γράψαμε χθες: “Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει γι αυτό επιτίθεται στην “επάρατο δεξιά” και την διαπλοκή
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου