Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

O «δον» Αχιλλέας που κατάκλεψε το Σίτι



Από τα σαλόνια στο κελί βρετανικής φυλακής ο έλληνας απατεώνας
Ισως ήταν από τις λίγες φορές που δικαστής ακούει τόσους μάρτυρες να εξαίρουν την..
ευφυΐα του κατηγορουμένου. Στην προσπάθειά τους να βρουν μια λογική εξήγηση για ποιον λόγο ξεγελάστηκαν από έναν μεγαλοαπατεώνα, ο οποίος κατάφερε επανειλημμένως να αποσπάσει τεράστια δάνεια προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα, οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας μίλησαν για έναν ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο

Ακίνητα αμύθητης αξίας στην καρδιά του Λονδίνου - από τα κεντρικά γραφεία της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ» έως ένα 23ώροφο εμπορικό κέντρο στο Βόξολ. Μια βίλα στη Μύκονο, ένα ιδιωτικό τζετ, ένα ελικόπτερο, ένα πολυτελές γιοτ αγκυροβολημένο στο Μονακό και μια στρατιά σοφέρ για να οδηγεί τα πολυτελή του αυτοκίνητα. Μια πλούσια συλλογή πανάκριβων έργων τέχνης και μια πολύ καλή φήμη ως γενναιόδωρο μέλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Αυτό το όνομα είχε χτίσει τα τελευταία χρόνια ο Αχιλλέας Καλλάκης στους επιχειρηματικούς κύκλους του Λονδίνου: του μεγιστάνα της κτηματομεσιτικής αγοράς που επένδυε σε μια εξωφρενικά τρυφηλή ζωή. Αν και δεξιοτέχνης του πόκερ, ένας «δον» που μέσα σε μια παρτίδα κατάφερε να σηκώσει από το τραπέζι ένα εκατομμύριο ευρώ, αυτή τη φορά ο 44χρονος Καλλάκης πόνταρε και έχασε. Βρετανικό δικαστήριο τον έκρινε χθες ένοχο για δολοπλοκία και απάτη έναντι μερικών εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας - της Allied Irish Bank, της Barclays, της Bank of Scotland… Που σημαίνει πως τα επόμενα επτά χρόνια της ζωής του θα «μετακομίσει» σε κάποιο κελί των βρετανικών φυλακών.

Ισως ήταν από τις λίγες φορές που δικαστής ακούει τόσους μάρτυρες να εξαίρουν την ευφυΐα του κατηγορουμένου. Στην προσπάθειά τους να βρουν μια λογική εξήγηση για ποιον λόγο ξεγελάστηκαν από έναν μεγαλοαπατεώνα, ο οποίος κατάφερε επανειλημμένως να αποσπάσει τεράστια δάνεια προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα, οι περισσότεροι μάρτυρες κατηγορίας μίλησαν για έναν ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο. Ανιψιός του εφοπλιστή Παντελή Κολλάκη, ο Αχιλλέας Καλλάκης αυτοσυστηνόταν ως πρεσβευτής του Αγίου Μαρίνου και ήταν ένας σκληρός διαπραγματευτής που είχε τη μοναδική ικανότητα να πείθει για τα μεγαλόπνοα επιχειρηματικά του σχέδια. Στόχος του, έλεγε, ήταν να μετατρέψει την ακίνητη περιουσία του ανάμεσα στο Πικαντίλι και στο Πολ Μολ (στη Σεν Τζέιμς Σκουέαρ) στο ακριβότερο λοφτ του κόσμου. 
 
Ακόμη κι έτσι, ο βρετανός δικαστής δεν θα μπορούσε να μην επισημάνει την απερισκεψία των τραπεζών και την απαράδεκτη αμέλεια των υπαλλήλων να διενεργήσουν διεξοδικές έρευνες προτού εκταμιεύσουν τα αστρονομικά ποσά στον Καλλάκη και τον βρετανό συνεργό του Αλεξάντερ Ουίλιαμς. «Αν και δεν εξισώνω τη θέση των τραπεζών με αυτήν ενός νοικοκυριού ή ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ξεχνάει να ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό του και γίνεται θύμα μιας διάρρηξης ή κλοπής, σίγουρα φέρουν ευθύνη γι' αυτό που συνέβη», τόνισε ο δικαστής Αντριου Γκόιμερ. «Ωστόσο είναι αρκετά προφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την επικρατούσα τραπεζική κουλτούρα, στην οποία όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι έλεγχοι στις αιτήσεις είναι επιφανειακοί και βιαστικοί», κατέληξε.
Επαγγελματίας πλαστογράφος, με μία ακόμη καταδικαστική απόφαση στο ποινικό του μητρώο (το 1995) επειδή χρησιμοποιούσε ονόματα νεκρών ανθρώπων σε πλαστά διαβατήρια, ο Ουίλιαμς καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη. Συνομήλικοι και φίλοι από τα φοιτητικά τους χρόνια, οι δύο άνδρες κατάφεραν να αποσπάσουν από τις τράπεζες συνολικά περίπου 900 εκατ. ευρώ, με τα οποία αγόρασαν 16 ακίνητα σε όλη τη Βρετανία και ένα φεριμπότ, το οποίο σκόπευαν να μετατρέψουν σε σούπερ γιοτ.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ο Καλλάκης είχε έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών. Εκτός από τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, με τον οποίο συνδεόταν αρκετά χρόνια, αμερικανικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του πλάι στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Οταν τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν την «καριέρα» του, οι επιφανείς φίλοι του απομακρύνθηκαν και ο Καλλάκης έμεινε μόνος να προσπαθεί να αποδείξει - χωρίς αποδείξεις - ότι και ο ίδιος εξαπατήθηκε, πως τόσα χρόνια θεωρούσε πως τα επίμαχα έγγραφα και οι εγγυήσεις που προσκόμιζε στις τράπεζες ήταν γνήσια…


Πωλούσαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που Καλλάκης και Ουίλιαμς έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Το 1995 καταδικάστηκαν επειδή πωλούσαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας στη Βρετανία σε εύπορους Αμερικανούς - ανάμεσά τους και ο νυν γερουσιαστής Τσαρλς Μπουστάνι. Τότε τη γλίτωσαν με 160 ώρες κοινωνικής εργασίας. Το πρώτο που φρόντισαν να κάνουν αφού εξέτισαν την ποινή τους ήταν να αλλάξουν τα ονόματά τους, προκειμένου να συνεχίσουν την κερδοφόρα επιχειρηματική τους δραστηριότητα - ο Αχιλλέας Καλλάκης ήταν γνωστός ως Στέφανος Κολλάκης, ενώ ο Ουίλιαμς ως Μάρτιν Λιούις.
 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου