ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

47 χρόνια ελληνική τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστείτε το στο facebook


Τι έλεγε ο Αλέξης Κωστάλας 14 χρόνια μετά;
Συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από την πρώτη εκπομπή της δημόσιας..
ραδιοτηλεόρασης, στις 23 Φεβρουαρίου 1966. Οι πρώτες απόπειρες παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος στην Ελλάδα, είχαν ήδη επιχειρηθεί το 1960, όταν η ΔΕΗ λειτούργησε τον πρώτο πειραματικό σταθμό στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκπέμποντας πειραματικό πρόγραμμα σε κλειστό κύκλωμα τηλεοράσεων.

Το απόγευμα της 23ης Φεβρουαρίου 1966, στις 18.30, η εκφωνήτρια του ΕΙΡ, Ελένη Κυπραίου άνοιγε την πρώτη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή, καλωσορίζοντας στο νέο μέσο τους Αθηναίους που είχαν στηθεί στους (μόλις 1.500 εκείνη την εποχή) δέκτες τους: "Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι. Από σήμερα το ΕΙΡ καθιερώνει το νέο του βραδινό ωράριο, για τις τεχνικές δοκιμές του πειραματικού πομπού τηλεοράσεως. Κάθε βράδυ από τις 6:30 μέχρι τις 8:30 θα μεταδίδουμε μια σειρά δοκιμαστικών εκπομπών με ποικίλο περιεχόμενο. Όσοι από εσάς έχουν συσκευές τηλεοράσεως θα μπορούν να τις παρακολουθούν στο κανάλι 5".

14 χρόνια μετά σε μια αφιερωματική εκπομπή, ο Αλέξης Κωστάλας έλεγε: "Τότε φυσικά, δεν υπήρχαν έγχρωμα συνεργεία, όπως αυτό που γράφει την εκπομπή μας σήμερα. Δεν υπήρχαν μεγάλα πλατό, δεν υπήρχαν σίριαλ, show. Υπήρχε όμως μεγάλο μεράκι".

Δείτε το βίντεο:

Από το ξεκίνημα των εκπομπών τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Αναγγελία έναρξης προβολής δοκιμαστικών εκπομπών από την Ελένη Κυπραίου (από 6,30 έως 8,30) και λίγα λόγια 14 χρόνια μετά από τον Αλέξη Κωστάλα:

Ζappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου