ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Να μην χαραμιστεί…η σοφία της “Αθηνάς”

Μοιραστείτε το στο facebook


Τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά σχετικά με το σχέδιο “Αθηνά” για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, θα δούμε και πολλές...
αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες που χάνουν τμήματα και φοιτητές, επομένως μια σημαντική πηγή εσόδων, και δικαιολογημένα ίσως να φωνάζουν.
Δεν ξέρουμε αν το σχέδιο έχει γίνει με αξιοκρατία, διαφάνεια και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Άλλωστε, αυτά θα φανούν τις επόμενες 45 ημέρες που θα τεθεί το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση. Κι αν έχουν κάνει «λαδιές» στο υπουργείο θα βγουν όλοι και θα τους κατακρίνουν.
Εμείς, όμως, ένα έχουμε να πούμε: Πέρασαν τόσοι εκσυγχρονιστές και μη από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση αλλά μόνο η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο κ. Αρβανιτόπουλος τόλμησαν να φέρουν ένα σχέδιο σκούπα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Τόλμησαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και να πουν ότι τα τελευταία 30 -40 χρόνια όλα τα κόμματα ευθύνονται για το αίσχος των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Κάθε βουλευτής ή υπουργός ίδρυε κι ένα τμήμα, ένα ΤΕΙ ή ένα πανεπιστήμιο στον τόπο καταγωγής του «πουλώντας» στους ψηφοφόρους του τη… μεγάλη επιτυχία.
Κάθε χωριό είχε και ΤΕΙ και κάθε ραχούλα και στρατόπεδο, η άλλη μεγάλη πληγή. Και για όλα αυτά πλήρωναν τα κορόιδα, οι έλληνες πολίτες. Πανεπιστήμια – φαντάσματα, μόνο με σφραγίδες. ΤΕΙ χωρίς φοιτητές ή εισακτέους, τμήματα σε μια πόλη και σχεδόν ίδια σε άλλη πόλη και μάλιστα γειτονική.
Φτιάχτηκε ένα στρεβλό καθεστώς, ένας χάρτης πλήρους αδιαφάνειας με καίρια ευθύνη των πολιτικών ή μάλλον των Μαυρογυαλούρων και των δύο μεγάλων κομμάτων. Αντί να ασκήσουν πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης «φύτευαν» πανεπιστήμια. Ένα από τα ντροπιαστικά κεφάλαια στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.
Θες γιατί δεν πάει άλλο, θες γιατί η κρίση δεν επιτρέπει άλλες σπατάλες, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έριξε τις βάσεις για να γίνει μια πιο ορθολογική κατανομή των φοιτητών.
Κι αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν, ίσως και για τα μάτια του κόσμου, ας σκεφτούν δύο πράγματα. Πρώτον ότι είχαν δει το σχέδιο από πριν και δεύτερον ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η απίστευτη σπατάλη χωρίς περιεχόμενο.
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου