ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη Τσίπρα:«Έγιναν και οι κουτσουλιές τυρόπιτες»

Μοιραστείτε το στο facebook


Το αστείο με τον Αλέξη Τσίπρα παρατράβηξε. Πλέον δεν είναι πολιτική η κόντρα με την κυβέρνηση ή προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά...
Λαμβάνει και διαστάσεις ποινικού αδικήματος.
Τη μια κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως μαφιόζο, την άλλη ως διαπλεκόμενο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν είναι πλέον η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση με στόχο την κατάληψη της εξουσίας.
Οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά βαριές και ξεφεύγουν ακόμη και τα όρια μιας προσωπικής κόντρας. Κάποτε ο Καραμανλής είχε κατηγορήσει το Σημίτη ως  «αρχιερέα της διαπλοκής», και είχαν σηκωθεί μέχρι και οι πέτρες να τον χτυπήσουν διότι ήταν πράγματι βαριά κατηγορία. Τώρα, τι γίνεται κάθε φορά που ο Τσίπρας ανοίγει το στόμα του;
Η νέα συνέντευξή του στη σημερινή Real είναι ένα ακόμη «μνημείο» αλαζονείας από έναν πολιτικό που στο κάτω – κάτω μέχρι χθες ήταν με 4%. Το «κοκοράκι» του κ. Τσίπρα ξαφνικά υψώθηκε πολύ στον αέρα, κάποιος πρέπει να του το κατεβάσει.
Κατήγγειλε προσωπικά τον Αντ. Σαμαρά ότι είναι ο επικεφαλής μιας νέας διαπλοκής. «Είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης του χάρτη με σχέδιο τη στήριξη της κυβέρνησης, τη μετωπική επίθεση στην Αριστερά και παράλληλα τη διασφάλιση επιχειρηματικών συμφερόντων», τονίζει.
Έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο; Έδωσε κάποιο παράδειγμα λεηλασίας; Όχι βέβαια. Πιστολιές στον αέρα. Είναι μάλιστα τόσο άσχετος με την πολιτική που αντί να κατηγορήσει την κυβέρνηση π.χ. γιατί είναι ανίκανη να πουλήσει έστω κι ένα… περίπτερο του Δημοσίου, την κατηγορεί για το αντίθετο.
Μα, κι εμείς από το antinews δεν κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει προχωρήσει σε καμιά αποκρατικοποίηση; Δεν την κατηγορεί η τρόικα γιατί το μόνο που πούλησε ήταν ένα… δασικό οικόπεδο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και έτερον ουδέν;
Όταν ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή σε τόσο έντονο ύφος, οφείλει να έχει αποδείξεις, έστω και λεκτικές.
Και συνεχίσει στη συνέντευξή του: «Η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος που βγαίνει κάθε τόσο στην επιφάνεια».
Μιλάμε για εκτός τόπου και χρόνου πολιτικός. Που την είδε τη λεηλασία; Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πουλήσει τίποτε ακόμη. Ή μήπως ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να γίνει «Λίτσα Πατέρα» για να προβλέψει τα μελλούμενα; Που θα πουληθούν οι κρατικές εταιρείες και τα ακίνητα και σε ποιον.
Εκτός κι αν θέλει ο ίδιος να μας πει πώς θα πρέπει να γίνουν οι διαγωνισμοί, τι θα πρέπει να αποκρατικοποιηθεί και σε ποιους θα πρέπει να καταλήξουν οι εταιρείες.
Αλλά πώς ο κ. Τσίπρας λέει ότι έχει μείνει άφωνη η κοινή γνώμη από τη λεηλασία; Ποια λεηλασία εννοεί; Αυτή που έγινε στη Βίλα Αμαλία; Διότι είναι η μόνη που μας έρχεται στο μυαλό μέχρι στιγμής. Επίσης, τη μόνη λεηλασία που ξέρουμε εμείς, είναι αυτή στην… Αργεντινή και στο μοντέλο που ο ίδιος ευελπιστεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα.
«Είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης του χάρτη με σχέδιο τη στήριξη της κυβέρνησης, τη μετωπική επίθεση στην Αριστερά και παράλληλα τη διασφάλιση επιχειρηματικών συμφερόντων» συνεχίζει  ο κ. Τσίπρας καταγγέλλοντας κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά, πως «συμπεριφέρονται ή και εμφανίζονται ανοιχτά ως δικηγόροι μεγαλοεπιχειρηματιών που διεκδικούν φιλέτα του δημοσίου». «Με πρόσχημα το Μνημόνιο, οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των κολλητών δίνουν και παίρνουν» τονίζει ο κ. Τσίπρας ο οποίος χαρακτηρίζει «πράξη εθνικής μειοδοσίας τον συμψηφισμό των πιθανών κοιτασμάτων με το χρέος της χώρας».
Είναι ξεκάθαρος ο κ. Τσίπρας αλλά δειλός ώστε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και με στοιχεία. Ωστόσο, λέει ότι η επίθεση στην Αριστερά είναι αποτέλεσμα των επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση θέλει να βολέψει. Ποια είναι αυτά; Πώς έχουν ευνοηθεί και πότε; Καμιά απάντηση, καμιά απόδειξη.
Αλλά έχει το θράσος ο κ. Τσίπρας να μιλά για εθνική μειοδοσία την ώρα που στο πλάι του βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μιλούν ακόμη και αυτή την ώρα για Καρντάκ όταν αναφέρονται στα Ίμια; Που θέλουν τα Σκόπια… Μακεδονία και που δε θα είχαν κανένα πρόβλημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τους «φίλους» Τούρκους;
Προειδοποιεί, μάλιστα, υποψήφιους επενδυτές κι όχι μόνο, ότι αν έρθει στην εξουσία ο ίδιος σκοπεύει να επαναφέρει στο δημόσιο ό,τι χρειάζεται να είναι δημόσιο.
Φανερή, λοιπόν, η πρόθεσή του, να κλείσει το μάτι στους Φωτόπουλους και λοιπούς συνδικαλισταράδες που τόσα χρόνια βολεύτηκαν με τον κρατικό κορβανά και τώρα χάνουν την πίτα. Πιέζουν οι νέοι φίλοι του κ. Τσίπρα, οι παλιοί Πασόκοι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται για την «σίγουρη» θεσούλα τους.
Κι από την άλλη, σαν άλλος Αντρέας, κακέκτυπο, όμως του Παπανδρέου, μιλά ανοικτά για κρατικοποιήσεις. Ο Τσάβες ξύπνησε μέσα του.
Δεν έχει νόημα να μιλά κανείς άλλο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την έπαρσή του. Στο χωριό μου λένε μια παροιμία: «Έγιναν και οι κουτσουλιές τυρόπιτες».
Το πολιτικό μπόι του κ. Τσίπρα μεγάλωσε ξαφνικά και πήρε αέρα. Κάποιος πρέπει να τον συμβουλεύσει προτού να μιλάει.
Υ.Γ. Μιλά ο κ. Τσίπρας για διαπλοκή μέσα από τις σελίδες των νέων «φίλων» του στον όμιλο Real, που συχνά – πυκνά τον φιλοξενεί. Και πάρα πολύ συχνά παίζουν τους αντιμνημονιακούς, αλλά δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να επιστρέψουμε στη δραχμή. Μιλά, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας για διαπλοκή από την εφημερίδα του Κουρή που έχει συλληφθεί δύο φορές γιατί χρωστάει εκατομμύρια σε δημόσιο, ΙΚΑ, προμηθευτές, δημοσιογράφους; Και που θα έπρεπε να είναι φυλακή εδώ και καιρό μαζί με πολλούς άλλους οφειλέτες.
Ας κάνει πρώτα πόλεμο ο κ. Τσίπρας στη διαπλοκή των Media με τα οποία συναγελάζεται.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου