ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

“Ηξεις, αφήξεις” ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στις Σκουριές

Μοιραστείτε το στο facebook


Σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της επίθεσης κουκουλοφόρων στα ορυχεία της Χαλκιδικής,..
η καταστροφή μηχανημάτων και η απειλή σε βάρος των φυλάκων.
Η σύλληψη του 54χρονου Λάζαρου Τόσκα αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων ότι πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις κατά των μεταλλείων χρυσού μαζί με τους Απ. Παπαγεωργίου και Μ. Καδόγλου, βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Κι αυτό διότι ο Τόσκας, πολιτικός μηχανικός στην περιοχή, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είχε κατέβει στις τοπικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του.
Ο 54χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος,  κατηγορείται για ηθική αυτουργία, και οι αρχές εξετάζουν αν πήρε μέρος στην τρομοκρατική, καταδρομική επίθεση του Σαββάτου.
Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε δημιουργείται μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς ο ακτιβισμός και η αντίθεση σε μια επένδυση είναι εντελώς διαφορετικά από τους εμπρησμούς, τις απειλές, τις βιαιότητες και τα όσα πρωτοφανή έγιναν στις Σκουριές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν αποδοκιμάζει τα επεισόδια αλλά δεν τα καταδικάζει κιόλας. Πως να το κάνει άλλωστε αφού στις βίαιες, πολλές φορές, εκδηλώσεις στην περιοχή πρωτοστατεί και ο γνωστός… θαμώνας της βίλας Αμαλία, βουλευτής Καστοριάς, Β. Διαμαντόπουλος.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα χτεσινά απαράδεκτα γεγονότα στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή.  Μέσα στο γενικευμένο κλίμα στοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων εντάσσεται και η σύλληψη τριών κατοίκων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, του Λάζαρου Τόσκα, λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις και στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού. Η απόδοση της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας για τα γεγονότα στις Σκουριές είναι μια πολύ επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες, που θέλει αφενός να υποδηλώσει μια άμεση ή έμμεση σχέση με τις χτεσινές ενέργειες και αφετέρου να προβάλει ότι ακόμα και οι ιδέες ή οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μπορούν να ενθαρρύνουν αυτουργούς σε παράνομες πράξεις. Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα ,από τον γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ εντάσσεται στη στρατηγικής της έντασης και της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία επενδύει η κυβέρνηση. Ματαιοπονούν. Ο λαός μας τους έχει πάρει χαμπάρι και θα τους διώξει».
Εν τω μεταξύ, η υπόθεση φαίνεται ότι παίρνει και μεγάλες δικαστικές διαστάσεις αφού αναμένεται ο Αρειος Πάγος να ζητήσει τον ορισμό εφέτη – ανακριτή για τα όσα έχουν συμβεί εδώ και μήνες στην περιοχή.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου