ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Μοιραστείτε το στο facebook


Παίζοντας εντός έδρας οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές του Βαγγέλη Μπούτα κατάφεραν τελικά να..
καπελώσουν, όσο μπορούσαν τη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών οι οποίοι αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά με έντονες… φυγόκεντρες τάσεις. Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απουσία αγροτοσυνδικαλιστών που πρωτοστατούν στην Πρωτοβουλία, από τη Δράμα, από το Κάστρο Βοιωτίας, αλλά και από το μπλόκο των ροδακινοπαραγωγών στην Κουλούρα Ημαθίας.
Οι αγρότες αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπές, προκειμένου να υπάρξει ένα μπλόκο σε κάθε νομό και να κλείνουν τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι. Επίσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ θα κάνουν καταλήψεις σε κτίρια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ και σε εφορίες.
Ήταν, πάντως, εμφανής ο διχασμός στις τάξεις των αγροτών καθώς κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν τον δίκαιο σε πολλές περιπτώσεις αγώνα τους. Όπως π.χ. οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε στα μπλόκα τον Π. Λαφαζάνη.
Ο κ. Λαφαζάνης, επιχείρησε να πάει στη συνέλευση στη Νίκαια αλλά ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τον Βαγγέλη Μπούτα και τους κόκκινους αγροτοσυνδικαλιστές. Ο κ. Μπούτας σε υψηλούς τόνους τον προέτρεψε να πάει στο μπλόκο της Νίκαιας αν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις. Στο μπλόκο είναι οι αγρότες. Εκεί να πας… δεν έχουμε διώξει κανένα, μόνον έναν διώξαμε… Εδώ ήρθαμε εμείς… είδαμε φως και μπήκαμε; είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.
Μία εκ των αποφάσεών τους οι αγρότες την έθεσαν σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης- και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας -κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου