ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο κ. Παπανδρέου πότε επιτέλους θα σωπάσει;

Μοιραστείτε το στο facebook


Η ερώτηση είναι ρητορική. Υπάρχει δικαιοσύνη; Κι αν δεν υπάρχει μήπως τότε υπάρχει Βουλή να αποδώσει ευθύνες;..

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σαν περιφερόμενος θίασος πάει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο κι από εκδήλωση σε εκδήλωση και μιλά για την ελληνική κρίση. Φυσικά πληρώνεται για να λέει πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατάσταση που έφτασε. Και τα λέει τόσο καλά που έχει και… σουξέ, όλοι τον ζητούν. Κι αυτός, λες και πρόκειται για κάποιον… Αρειανό, λες και είναι ένας απλός παρατηρητής αναλύει την κατάσταση της χώρας, πώς φτάσαμε ως εδώ, γιατί τον «πολέμησαν» ο Σαρκοζί και η Μέρκελ και άλλα πολλά όμορφα πράγματα.
Ασφαλώς δεν είναι ο μόνος που τα έκανε θάλασσα. Και οι προηγούμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην οικονομική κατάντια της χώρας. Τουλάχιστον οι περισσότεροι, όμως, αρνητικοί πρωταγωνιστές σιωπούν. Ο κ. Παπανδρέου πότε επιτέλους θα σωπάσει;
Πήγε λοιπόν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, παρουσίασε τις γνωστές θέσεις του για την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση αλλά απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για τα όσα έγιναν από το 2009.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, φοιτητές που παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Παπανδρέου τον περιγράφουν «ειλικρινά χαρούμενο που βρισκόταν στο πανεπιστήμιο και ενώπιον φιλικού κοινού». Στη δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν του μετά την ομιλία, ο πρώην πρωθυπουργός παρέμεινε μέχρι το τέλος και μίλησε με όλους όσοι επιθυμούσαν να του υποβάλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν μαζί του.
Στο «Έθνος της Κυριακής» μια φοιτήτρια του Κολούμπια μάλιστα είπε ότι «δεν έδειξε να αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη. Η μόνη στιγμή που φάνηκε κάτι αντίστοιχο, και χωρίς την αίσθηση της μετάνοιας, ήταν όταν ρωτήθηκε από Έλληνα φοιτητή γιατί δεν αποδέχεται κανείς, ούτε ο ίδιος, ότι έχουν κάνει λάθη».
Ο φοιτητής χρησιμοποίησε τη φράση «we screwed up», που στα πολύ απλά… ελληνικά σημαίνει ότι «τα κάναμε μαντάρα». Ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «We all have screwed up at one point or another» («όλοι τα κάναμε μαντάρα κάποια στιγμή»).
Μάλιστα, «τα κάναμε μαντάρα», είπε αλλά δεν εξήγησε ποιοι. Όλοι οι Έλληνες είμαστε συνυπεύθυνοι στο έγκλημα; Εννοεί την κυβέρνησή του και τον ίδιο; Η ουσία είναι ότι δεν αισθάνεται ίχνος ντροπής για τα όσα λέει και δεν υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αυτί.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου