ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

To «κίνημα των 7 υπέροχων Υφυπουργών»

Μοιραστείτε το στο facebook


Στην επικαιρότητα και πάλι η ομάδα των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ. Μετά από μία περίοδο δημιουργικής αγρανάπαυσης, η ομάδα ξανάρχισε εντατικές..
«προπονήσεις» ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 28 Φεβρουαρίου.
Οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης ‘Οθωνας, Θάνος Μωραΐτης και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη προσπαθούν να συντονίσουν τη δράση τους και να καταλήξουν σε μια κοινή παρέμβαση.
Από επτά έμειναν πέντε καθώς: ο Γιώργος Πεταλωτής που κατέβαινε οδικώς από την Κομοτηνή αλλά ενεπλάκη-έξω από τη Θεσσαλονίκη- σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να τραυματιστεί.
Έτσι, επέστρεψε στην Κομοτηνή και θα μετάσχει στις εξελίξεις δια τηλεφώνου.
Επίσης θα απουσιάζει και  ο Γιάννης Δριβελέγκας, επισήμως λόγω σπασμένου χεριού, ανεπισήμως διότι του έσπασαν τα νεύρα  τα τηλέφωνα  της Ιπποκράτους.
Μην αναρωτηθεί κανείς σε τι εμποδίζει ένα σπασμένο χέρι να συμμετάσχει κανείς σε μια σύσκεψη, διότι ενδέχεται να παίξουν και μπάσκετ.
«Ψήνονται» να συμμετάσχουν και άλλοι νυν ή πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Ζωίδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση και η Μαρία Θεοχάρη. Ο Θάνος Γικόνογλου έχει διαμηνύσει ότι βρίσκεται στη Βουλγαρία αλλά συμφωνεί με την κίνηση.
Όλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία του κόμματος, κυρίως σε δύο κατευθύνσεις:
Πρώτον γιατί, όπως εκτιμούν, το ΠΑΣΟΚ γίνεται απολογητής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
Δηλαδή μάλλον επιθυμούν ένα είδος αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση, μία τζούρα διαφοροποίησης που θα τους επιτρέψει να βλέπουν το μέλλον με άλλο μάτι.
Κατά την άποψή τους επίσης, η στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν οδηγεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, αφού αποκλείονται συστηματικά από τα όργανα ικανά, δοκιμασμένα και άφθαρτα στελέχη.  ενώ παράλληλα προωθούνται πρόσωπα που μοναδικό  προσόν έχουν την πίστη και την τυφλή υπακοή στη σημερινή ηγεσία.
Δηλαδή με λίγα λόγια, τα δοκιμασμένα και άφθαρτα στελέχη είναι οι πρωτεργάτες της κίνησης…
Οι «υφυπουργοί» δεν έχουν, όπως λένε, την πρόθεση να γίνουν τάση ούτε σε αυτή τη φάση να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του κ. Βενιζέλου αλλά θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και να τους δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν καθαρά οι απόψεις τους στο συνέδριο. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι τελικές τους αποφάσεις αλλά αυτό που μάλλον θα συμβεί  είναι η παρέμβασή τους να έχει αρχικά τη μορφή ενός κειμένου.
Όπερ μεθερμηνευόμενο, δεν τους παίρνει για πολλά, αλλά θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μη τυχόν και τους ξεχάσουμε.
Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει και τον Μάρτιο του 2012, όταν με κοινό τους κείμενο που ανέβασαν ταυτόχρονα στις ιστοσελίδες τους είχαν ζητήσει η τότε επικείμενη ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να γίνει από συνέδριο και όχι από τη βάση.
Στην αρχική ομάδα μετείχε και ο Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος, ύστερα από ωριμότερη σκέψη. εντάχθηκε στην ομάδα του Ανδρέα Λοβέρδου.
Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τη Θεοδώρα Τζάκρη, που την πήραν στις μεταγραφές ως ελεύθερη, καθώς δεν έβρισκε ομάδα.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η επαναδραστηριοποίηση του κ. Σαχινίδη, που είναι όπως όλα δείχνουν «βενιζελικός αλά καρτ».
Μη θεωρήσει κανείς ότι πρόκειται για «πολιτικό αυτισμό». Άλλωστε όλοι και όλες έχουν δυναμισμό, βάζουν και τις «καλτσοδέτες» στη θέση τους άμα λάχει, έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους, είναι νέοι, είναι ρωμαλέοι, με την κοινωνία δεν έχουν καμία επαφή, αλλά αυτό συνιστά λεπτομέρεια.
Αναμένουν, όπως και κάποιοι «δεξιοί» βουλευτές (με έφεση στις μεταγραφές και «άφεση αμαρτιών») τις πολιτικές εξελίξεις για να διασωθούν ατομικά.
Είναι πεπεισμένοι ότι τα νέα αστικά κόμματα, που είναι βέβαιοι ότι θα δημιουργηθούν ,τους έχουν απολύτως ανάγκη, γι’ αυτό και ξεκινούν με «το κίνημα των 7 υπέροχων Υφυπουργών»…
Διερωτώμεθα αν υπάρχει εις σοβαρός Έλλην, που σκέπτεται το μέλλον της χώρας  ταύτης, δίχως την Τζάκρη, τη Θεοχάρη, τον Ξυνίδη, κυρίως τον Πεταλωτή και οπωσδήποτε τον Μπεγλίτη…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου