ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ψηλές ή κοντές: Ποιες κάνουν περισσότερα παιδιά;;;

Nέα έρευνα έδωσε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η..
καλή υγεία και η ισορροπημένη διατροφή είναι οι αιτίες που οι αδύνατες και ψηλές γυναίκες έχουν περισσότερα παιδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Durham, οι ερευνητές παρακολούθησαν γυναίκες από δύο κοινότητες στην Γκάμπια, αλλά υποστηρίζουν ότι η τάση αυτή θα μπορούσε επίσης να ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα αμφισβητεί επίσης την ιδέα ότι τα χαμηλά ποσοστά θανάτου στη Δύση είχαν εμποδίσει τη φυσική επιλογή, και ότι η εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, στην πραγματικότητα, σταμάτησε.

Οι ειδικοί συνέλλεξαν δεδομένα από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του 1956 και του 2010 σχετικά με τους κατοίκους δύο χωριών στην Γκάμπια και έπειτα ανέλυσαν τα δεδομένα που σχετίζονταν με το ύψος και το βάρος των γυναικών.

Κατά την περίοδο αυτή, οι δύο κοινότητες παρουσίασαν σημαντικές δημογραφικές μεταβολές και ειδικότερα μεταβολές στα ποσοστά θνησιμότητας και γονιμότητας.

Αυτές οι αλλαγές αποδόθηκαν στις διατροφικές βελτιώσεις και στην ιατρική περίθαλψη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι οι κοντές και οι γεμάτες γυναίκες έκαναν πιο πολλά παιδιά, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε, επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Δρ Ian Rickard, λέκτορας του τμήματος Ανθρωπολογίας, ανέφερε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι η θνησιμότητα δε σημαίνει απαραίτητα ότι η εξέλιξη σταματάει, αλλά ότι αλλάζει. Τα αποτελέσματά μας είναι σημαντικά και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού περνάει μια δημογραφική αλλαγή από υψηλή σε χαμηλή γονιμότητα».

lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου