Στις 28 Μαρτίου 2013, ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στην Υπουργό Τουρισμού..
κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με θέμα «Προσέλκυση χειμερινών τουριστών στην Ελλάδα και διεθνής προβολή της ως χειμερινού τουριστικού προορισμού». Ρωτάτε μάλιστα τον υπουργό, σε ποιες σχετικές ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί για την περαιτέρω προβολή των χειμερινών προορισμών και την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα και τι ποσοστό από τη διεθνή διαφημιστική καμπάνια έχει δοθεί για την προβολή των χειμερινών τουριστικών προορισμών της χώρας, που εντός αυτών είναι και τα Γρεβενά.
Αναρωτιέμαι Κύριε Κοψαχείλη, τι πραγματικά σας ενδιαφέρει. Οι σχετικές ενέργειες του υπουργείου ή το ποσοστό από την διαφημιστική καμπάνια; Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω, πως η δική σας κυβέρνηση από το 2005 προσπαθεί να κλείσει το γραφείο τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα, πράγμα, που το κατάφερε φέτος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γραφείο τουρισμού, Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα.
Μειώσατε τα γραφεία τουρισμού στην χώρα κατά 50%, δηλαδή, σε 7, και ρωτάτε τον υπουργό τι προτίθεται να πράξει για τον χειμερινό τουρισμό που αφορά και τον τόπο μας, δηλαδή, τα Γρεβενά;!! Επικαλείστε επίσης, πως η ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών ευνοεί τη φιλοξενία και διοργάνωση διεθνών συνεδρίων.
Να σας υπενθυμίσω, πως από το 2004 Κύριε Κοψαχείλη, ο νομός μας είχε υπουργό ανάπτυξης από τα Γρεβενά (!!!!). Τι έπραξε λοιπόν ο εν λόγω κύριος για τον νομό του, που ακόμη και προ οικονομικής κρίσης εποχή τα Γρεβενά είχαν την μεγαλύτερη ανεργία στην Δυτ. Μακεδονία αν όχι σε όλη την Ελλάδα;!!
Να σας υπενθυμίσω και πάλι, εφόσον ρωτάτε το ποσοστό της διαφημιστικής καμπάνιας που έχει δοθεί, διότι επί θητείας της κυβέρνησής σας και εν έτη 2007-2009, υπάλληλοι του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης για κακουργήματα και πλημμελήματα σχετιζόμενα με την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (απιστία περί την υπηρεσία), «αναταμείφθηκαν» με την τοποθέτησή τους πριν από μερικούς μήνες, σε επίζηλες θέσεις του εξωτερικού με μηνιαίο εισόδημα άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ. Οι υπάλληλοι αυτοί εμπλέκονται σε οικονομικές ατασθαλίες της εν λόγω χρονικής περιόδου (2007-2009) για τους οποίους έχουν σχηματιστεί έξι ποινικές δικογραφίες με βάση τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσια; Διοίκησης. Σύμφωνα λοιπόν και με δημοσιεύματα του τύπου αλλά και με ερώτημα προς την βουλή των Ελλήνων, Έλενας Κουντουρά, τα όσα αναφέρονται στα πορίσματα αυτά, οδήγησαν τη δικαιοσύνη στην απόφαση να διαβιβάσει τον Ιούνιο του 2011, τις δικογραφίες στη Βουλή ως προς την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων. Υπάρχει η περίπτωση, το όλο θέμα να βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι της Βουλής, με αποτέλεσμα οι τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων να έχουν παραγραφεί ή να τείνουν προς παραγραφή.
Τελικά, πείτε μας, τι ακριβώς θέλετε να ρωτήσετε τον υπουργό ή να σας πω τι θα έπρεπε να τον ερωτήσετε; Αντί λοιπόν να ρωτάτε περί ποσοστών καμπάνιας, θα έπρεπε να ερωτήσετε τον υπουργό, εάν υπάρχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού ή/και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στις ανωτέρω ποινικές υποθέσεις και έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις του εξωτερικού, πότε και με απόφαση ποιού τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές και ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους, είτε μικτές είτε καθαρές. Θα έπρεπε επίσης να ερωτήσετε τον Υπουργό Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν έχουν διαβιβασθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή των Ελλήνων, πότε και με ποιο διαβιβαστικό έγγραφο οι ανωτέρω ποινικές δικογραφίες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Να σας υπενθυμίσω και πάλι, πως η ερώτησή σας προς τον υπουργό, ακολούθησε μερικές ημέρες μετά το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 10/03/2013 με αρ. φύλλου 1774. Ο τρόπος που ερωτάται τον υπουργό, σας κάνει να εκτίθεστε, και φαίνεται περισσότερο πως είναι παιχνίδι εντυπώσεων εν όψει εκλογών που ο αρχηγός σας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει. Επί της ευκαιρίας μάλιστα, μην κάνετε τον κόπο να ερωτήσετε τους υπουργούς για αυτά που σας πρότεινα, διότι ήδη από εμάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατατέθηκε ερώτημα στη Βουλή και ελπίζουμε να μας απαντήσετε, σε ένα Κράτος Διαφάνειας και Δικαιοσύνης που προβάλετε πως θέλετε να δημιουργήσετε.
Κλείνοντας, σταματήστε να εμπαίζετε με την νοημοσύνη και τον πόνο του λαού με τις δήθεν εξάμηνες κατά καιρούς συμβάσεις εργασίας. Οι προκηρύξεις που ανακοινώνει η κυβέρνησή σας για εποχικές ανάγκες, τους προσλαμβάνετε όταν η τουριστική περίοδος έχει λήξει.
Αυτό, είναι αισχρό.
Πετρόπουλος Εμμανουήλ
Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γρεβενών
•Είναι στενάχωρο να διερωτάται έναν συμπολίτης μας γιατί ο πρώην υπουργός δεν μείωσε την ανεργία… Όσοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο των πολιτικών ως μονομάχων κατά της ανεργίας μάλλον δυστυχώς ζούνε ακόμα στην δεκαετία του 80 όπου ο κρατισμός βασίλευε και η εικονική μείωση της ανεργίας περνούσε μέσα από τα πολιτικά γραφεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή•Με όλο τον σεβασμό εκτιμώ ότι η ανεργία μειώνεται μέσω επενδύσεων κεφαλαίων τα οποία τοποθετούνται από επενδυτές όπου ανακύπτουν ευκαιρίες ή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προς όφελος των επενδυτών. Εκτός και αν είμαστε υπέρμαχοι του κεϋνσιανισμού σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα κατέγραφε ρυθμούς ανάπτυξης 5%.
•Τα Γρεβενά άραγε έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών ή όχι?? Είναι η φύση αυτών τέτοια που να ελκύει πραγματικά επενδυτές ή μήπως εμείς φαντασιωνόμαστε απίθανα πράγματα.
•Εκτιμώ ότι αν τα Γρεβενά ήταν ένας έφορος κάμπος επενδύσεων δεν θα απαιτούνταν η παρέμβαση κανενός πολιτικού, τα κεφάλαια κινούνται μόνα τους.
•Τέλος διαπιστώνω πως ακόμα και το 2013 κάποιοι απλά κρίνουν χωρίς να προτείνουν. Αν και ο ρόλος τους απαιτεί προτάσεις φαίνεται ότι η κριτική είναι ένα πολύ πιο εύκολο spor από την πραγματική πολιτική (δείτε για παράδειγμα πόσο εύκολα το κάνω και εγώ…)
Υ.Γ Κύριε Πετρόπουλε ελπίζω να μην σας έθιξα, προσπαθώ να εξηγήσω μόνο ότι κατά τη γνώμη μου χρειάζεται σήμερα μία άλλη είδους λογική και πολύ περισσότερο πρακτική.
Στενάχωρο δεν είναι κάποιος πολίτης να αναρωτιέται για την μείωση της ανεργίας αλλά στενάχωρο είναι για αυτούς που είναι άνεργοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τα κεφάλαια (ή αλλιώς μονεταρισμός) χρειάζονται πολιτική βούληση για να έρθουν στα Γρεβενά τότε ίσως ο κεϋνσιανισμός να έχει κάποια θέση.
Τα Γρεβενά μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικά και να ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας, απλά, κανείς δεν το ήθελε όλα αυτά τα χρόνια. Ότι πρόταση είχε γίνει κατά το παρελθόν, κάποιοι κοντόφθαλμοι, φρέναραν την πρόταση της επένδυσης.
Όσο για τις προτάσεις και την κριτική, ναι, έχω όλο το δικαίωμα να ασκήσω κριτική σε κάποιους που με την ψήφιση του μνημονίου σκλάβωσαν το μέλλον των παιδιών μου και των παιδιών σας και για τους ελεύθερους να σκέπτονται σοβαρά να δημιουργήσουν οικογένεια.
Υ.Γ. Τώρα, όσο για την δεκαετία που ζούμε, άστο καλύτερα.
Θα σου δώσω όμως τροφή για σκέψη και πες μου εσύ. Δρόμος προς Βασιλίτσα. Η καθυστέρηση αυτή, μόνο ανάπτυξη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί με το όλο θέμα κατασκευής του.
Άλλο θέμα,Πλανητάριο;
Θα προτιμούσα να μιλάμε όμως επώνυμα και όχι ανώνυμα, εκτός και αν κρύβεσαι από κάποιον.
Πετρόπουλος Μανώλης.
Και κάτι ακόμη, σχετικά με τις προτάσεις. Θα έρθουν με την ώρα τους. Δεν βλέπεις, πως πρέπει πρώτα ο τόπος να ξεβρομίσει; Πρέπει να μπούν άτομα -εκτός από ικανά- καθαρά και όχι κλέφτες. Μόλις γίνει αυτό, οι προτάσεις θα φανούν. Με τους υπάρχοντες, δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτι σωστό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠετρόπουλος Μανώλης.