ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει»

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα τα αυτονόητα δεν είναι και τόσο… κατανοητά, από πολύ κόσμο. Ειδικά όταν μιλάμε για φασισμό, ναζισμό, για τους..
πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας που έχουν βάλει τη μάσκα του πατριώτη. Φαίνεται ότι κάποιοι, πολλοί εκ των σχολιαστών, όταν γίνεται ανάρτηση κατά της Χρυσής Αυγής, αρχίζουν και πνέουν μένεα κατά των αρθογράφων, του antinews, του κράτους, των λαθρομεταναστών, της άτιμης κοινωνίας που τους έριξε στα Τάρταρα.
Τους φταίνε όλοι, ακόμη και οι Ελοχίμ και οι Νεφελίμ, αλλά δεν κοιτάνε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η έξαρση του φασισμού η οποία κατατρώει σιγά – σιγά την ελληνική κοινωνία.
Δεν μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας μιλώντας πάντα για φασισμό από όλες τις πλευρές, για ενέργειες κι εχθρούς κατά της δημοκρατίας. Καταγγείλαμε τους μπαχαλάκηδες, ομοίως με τους Χρυσαυγίτες μπράβους που νομίζουν ότι μπορούν με τα μπράτσα να επιβάλουν το νόμο της ζούγκλας.
Κατακρίνουμε κάθε κυβέρνηση που δεν λαμβάνει μέτρα για τη λαθρομετανάστευση. Είμαστε πρώτοι που μπαίνουμε μπροστά στο πρόβλημα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.
Άλλο όμως, το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, την οικονομική κρίση ή τα κοινωνικά προβλήματα κι άλλος το αυγό του φιδιού που επωάστηκε και σιγά – σιγά μεγάλωσε και αρχίζει να τρώει από τις σάρκες μας.
Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είτε γιατί πρόκειται για αμόρφωτους και ανιστόρητους πειρατές τους διαδικτύου και καλικάτζαρους των ηλεκτρονικών Media είτε γιατί είναι πράγματι και οι ίδιοι φασίστες που δεν έχουν θέση σε ένα απόλυτα δημοκρατικό blog όπως είναι το antinews.
Καθένας από εμάς που γράφουμε εδώ πέρα έχει μια ιστορία και μια αξιοπρέπεια που δε μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να την κηλιδώνει επειδή πιστεύει ότι έχει δίκιο. Άλλο ο ευγενής διάλογος με επιχειρήματα κι άλλο οι τζάμπα μάγκες – υποστηρικτές του νεοναζισμού που ενέσκηψαν σαν ακρίδες εσχάτως στην πατρίδα μας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα που αγαπάμε όλοι, κι όχι κάποιοι περισσότερο από τους άλλους, έχει μια βαθιά δημοκρατική παράδοση. Είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η χώρα που πολέμησε κάθε ιμπεριαλιστή που ήρθε να την κατακτήσει. Είναι η χώρα που έλαμψε τον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο βρισκόμενη στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του γερμανικού φασισμού. Η χώρα που έχει στα νεκροταφεία της στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Αφρική, θαμμένους πάνω από 500.000 ανθρώπους της. Όλοι εμείς έχουμε παππούδες και πατεράδες που πολέμησαν κατά του ναζισμού και δεν μπορεί να ανεχόμαστε τον κάθε αγράμματο φασίστα να υποστηρίζει ανοικτά αυτούς που αιματοκύλισαν τον κόσμο.
Δεν έχει σημασία ποιος είπε και ποιος όχι το Χάιλ Χίτλερ μέσα στη Βουλή. Τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο και όλον τον φασιστικό εσμό τον έφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή. Και αυτό θα είναι μια από τις πλέον ντροπιαστικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Κι αν ο ελληνικός λαός μαστίζεται από την οικονομική κρίση, παλεύει καθημερινά για την επιβίωση, εξοργίζεται από τους πολιτικούς, σιχτιρίζει τη λαθρομετανάστευση, βαθιά μέσα του αποδοκιμάζει τους νεοναζιστές. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι αγράμματοι, άξεστοι, απολίτιστοι, αντίχριστοι και πάνω απ’ όλα ανθέλληνες. Κι αν ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή προσωρινά, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει στο δημοκρατικό τόξο. Όταν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, κι όταν αυτή η κυβέρνηση δώσει το όραμα για μια νέα κοινωνία που επιζητεί, τα καθάρματα θα πεταχτούν στην άκρη.
Αυτό ακριβώς είναι και το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά, αλλά κι όλων όσων είναι σοβαροί στη χώρα αυτή. Να δώσει ένα διαφορετικό όραμα στους Έλληνες ώστε να απαγκιστρωθούν από τις συνθήκες «ανωμαλίας» που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Χρυσαυγίτες και οι υποστηρικτές τους.
Ξέρουμε ότι θα προκαλέσουμε κάποιους που δεν έχουν μάθει να ακούνε την αλήθεια. Και θα αρχίσουν πάλι να μας υβρίζουν ή να μας κατακρίνουν. Εμείς ένα τους λέμε: Πάνω απ’ όλα βάζουμε τη δημοκρατία μας, την οποία πρέπει να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Δημοκρατία για εμάς σημαίνει ελευθερία σκέψης, ανοχή απέναντι στον άλλο, στο διαφορετικό, σεβασμός στον άνθρωπο απ’ όπου κι αν προέρχεται. Σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και αγώνα καθημερινό για να τη δούμε καλύτερη.
Αν για κάποιους σημαίνει διχασμός, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, φίμωση της διαφορετικής γνώμης, ουδόλως μας ενδιαφέρει. Αν σημαίνει συμμορίες που χαρακώνουν ανθρώπους μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες, δικό τους πρόβλημα. Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό τους.
Ούτε φυσικά θα ακολουθήσουμε όλους εκείνους που επιχειρούν να κάνουν συμψηφισμούς για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Αρκετά ασχοληθήκαμε με όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει το ναό της δημοκρατίας σε μπαράκι από αυτά που φύλαγαν όταν ήταν μπράβοι.
Κι όσοι πιστεύετε ότι με το να βάζετε στην ίδια ζυγαριά ανόμοια πράγματα για να δικαιολογήσετε έτσι τη φασιστική δράση των νεοναζιστών, έχετε και δίκιο, γελιέστε.
Ο φασισμός είναι σαν το σαράκι. Απλώνεται παντού και τρώει τα πάντα. Όταν δε θα βρίσκει λαθρομετανάστες, θα χτυπά νόμιμους ξένους. Όταν θα εξαφανίσει κι αυτούς, θα χτυπήσει τους ιδεολογικά αντιπάλους και στο τέλος θα σου χτυπήσει την πόρτα.
Όπως έλεγε κι ο Σάρτρ: «Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει».
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου