Μια πολύ μεγάλη κατάκτηση κατάφερε ο Σύλλογος παντρεμένων ζευγαριών Αττικής και πάσης Ελλάδος, ύστερα από προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας....
καθώς κατάφερε να διευρύνει το εύρος των αστείων τα οποία επιτρέπεται να λένε οι παντρεμένοι στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Όπως είναι γνωστό, κάθε νιόπαντρο ζευγάρι το οποίο μεταβαίνει στο ληξιαρχείο προκειμένου να δηλώσει την πράξη του γάμου του, παραλαμβάνει μια λίστα με αστεία τα οποία επιτρέπεται να λέει, καθώς και ένα εγχειρίδιο συμπεριφοράς, που του επιβάλλει να πηγαίνει σε συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης, να βγαίνει συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα και κατά κανόνα με τη συντροφιά άλλων παντρεμένων ζευγαριών. Έτσι είχε παρατηρηθεί το θλιβερό φαινόμενο, όλα τα παντρεμένα ζευγάρια να κάνουν τα ίδια, πολιτικά ορθά αστεία, με αποτέλεσμα να φαντάζουν ιδιαιτέρως βαρετά στους ανύπαντρους φίλους τους. Η λίστα μάλιστα επέβαλλε ακόμη και τα δευτερόλεπτα για τα οποία επιτρεπόταν στο κάθε μέλος του ζευγαριού να γελάει, με το δυνατό και αυθόρμητο γέλιο να απαγορεύεται δια ροπάλου.
Πλέον, μετά τη δικαίωση του Συλλόγου, στη λίστα που παραδίδει το ληξιαρχείο προστέθηκαν 5 νέες κατηγορίες αστείων και 15 νέα νυχτερινά κέντρα ενώ οι ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται να συχνάζουν με ανύπαντρους φίλους τους αυξήθηκαν κατά δυο ανά εβδομάδα. Η προσθήκη μάλιστα σοκαριστικών αστείων, σχετικών με το σεξ, έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους κύκλους των παντρεμένων, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προστέθηκαν ακόμη 4 δευτερόλεπτα στον επιτρεπόμενο χρόνο γέλωτα. Ακόμη ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δευτερόλεπτα αυτά αναλογούν σε κάθε μέλος του ζευγαριού ή και στους δυο μαζί.
«Επιτέλους θα μπορούμε να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να μην είμαστε οι βαρετοί τύποι που κάνουμε διαρκώς τα ίδια αστεία. Το τελευταίο διάστημα είχαμε αποξενωθεί από τους ανύπαντρους φίλους μας, οι οποίοι είχαν δικαίως βαρεθεί να ακούνε συνέχεια τα ίδια πράγματα και να πηγαίνουμε στα ίδια «ήσυχα» μπαράκια», εξομολογήθηκε στο «Κουλούρι» ο Τέλης, ο οποίος παντρεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη Λένα και έκτοτε είχε χάσει την επαφή με όλους τους κολλητούς του φίλους.
Το ΣτΕ διευκρίνησε επίσης πως οι προσθήκες στις λίστες των ληξιαρχείων αφορούν μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάποιο παιδί, καθώς για τα ζευγάρια με παιδί ισχύει κανονικά ό,τι ίσχυε μέχρι και σήμερα. Τέλος, αρνητική ήταν η απάντηση του ΣτΕ στο αίτημα του Συλλόγου παντρεμένων να μπορούν οι άνδρες να αποκαλούν τη σύζυγο τους με το μικρό της όνομα και όχι «η γυναίκα μου» σε όλες τις περιστάσεις και πάντοτε με τον ίδιο τόνο και τρόπο εκφοράς.
tokoulouri.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου