ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Public Issue: Ανάκαμψη ΣΥΡΙΖΑ – Έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τα κόμματα

Πολιτικό αγώνα «στήθος με στήθος» εξακολουθούν να δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή»,..
με την Κουμουνδούρου να ανακτά τα πρωτεία στο «μέτωπο» της εκλογικής επιρροής, παραμένοντας ωστόσο δεύτερη στην παράσταση νίκης.
Την ίδια στιγμή, η έρευνα της Public Issue αντανακλά την ευρεία απαισιοδοξία των ελλήνων πολιτών όσον αφορά τις δυνατότητες, τη στελέχωση αλλά και την ανεξαρτησία του συνόλου των πολιτικών παρατάξεων από οικονομικά συμφέροντα, ενώπιον της κρίσης.
Νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή, αντίθετα αποτελέσματα στην παράσταση νίκης
Συγκεκριμένα, στην «μάχη» της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην πρώτη θέση με ποσοστό της τάξης του 28%, ενισχυμένος κατά 0,5 μονάδες σε σχέση με το Βαρόμετρο Απριλίου, όπου είχε καταταχθεί δεύτερος.
Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία καταπέφτει στο 27,5%, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, και συνεπώς χάνει τα πρωτεία που είχε κερδίσει τον προηγούμενο μήνα. Πλην του Απριλίου, η μοναδική φορά που η ΝΔ είχε καταλάβει την πρώτη θέση εντός του 2013 ήταν ο Ιανουάριος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ των δύο παρατάξεων δεν έχει ποτέ υπερβεί τη μία μονάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, κερδίζοντας 0,5 μονάδες, και «σκαρφαλώνοντας» στο 11,5%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν σε μονοψήφια επίπεδα επιρροής, με το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί κατά 1,5 μονάδες, στο 6,5%, ισοδυναμώντας με το ΚΚΕ, που βελτιώνει τη θέση του κατά μία μονάδα.
Στο 6% (-0,5) βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ τελευταία κοινοβουλευτική δύναμη κατατάσσεται η ΔΗΜΑΡ, με επιρροή της τάξης του 5,5% (-1), συμπληρώνοντας τον «πίνακα» των απωλειών για τις τρεις συμπολιτευόμενες παρατάξεις.
Διαφορετική εικόνα δίνει ωστόσο η παράσταση νίκης, με τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί για δεύτερο διαδοχικό μήνα (και τρίτο συνολικά το 2013), διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά της σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, σε 45% έναντι 41%, από 45% έναντι 43% που ήταν τον μήνα Απρίλιο...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου