ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Γιατί οι άνθρωποι έχουν μπλε μάτια και τι σημαίνει;

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και δεν είναι απλά ένα κλισέ, αλλά μια απόλυτη πραγματικότητα...
Τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα μπορούν να «διαβαστούν» στα μάτια των ανθρώπων, εφ ‘όσον ξέρουμε το πώς.
Ο καθένας είναι διαφορετικός στον χαρακτήρα, στην εμφάνιση, στην κατανόηση αλλά το χρώμα των ματιών σε κάποιο βαθμό ενώνει τους ανθρώπους και τους δίνει μερικά κοινά χαρακτηριστικά.

Πριν μπούμε όμως στις λεπτομέρειες για τους ανθρώπους με μπλε μάτια που θα εξετάσουμε σήμερα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα θεωρία από μια ομάδα ερευνητών από την Κοπεγχάγη, για την μετάλλαξη που προκαλεί το μυστηριώδες φαινόμενο των μπλε ματιών: Ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια, γενετικά σχετίζονται με ένα πρόσωπο που έζησε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κάπου μεταξύ 6 – 10.000 χρόνια πριν.


Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Human Genetics. Μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται OCA2 τέθηκε σε λειτουργία περίπου 8.000 χρόνια πριν. Και μάλιστα από έναν πρόγονο από τη Μαύρη Θάλασσα.
Αν πάλι αναρωτιέστε: «Γιατί να πάμε από το να μην έχει κανείς στη Γη μπλε μάτια πριν από 10.000 χρόνια και τώρα να έχουμε 20 ή 40 τοις εκατό των Ευρωπαίων που έχουν μπλε μάτια;», ο John Hawks του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison εξηγεί ότι αυτό το γονίδιο κάνει κάτι καλό για τους ανθρώπους. Τους κάνει να έχουν περισσότερα παιδιά!
Ο κερατοειδής χιτώνας αυτών των ανθρώπων είναι πιο ευαίσθητος από τον κερατοειδή των ατόμων με καστανά μάτια και τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν ασθενέστερα φίλτρα φωτός.
Αυτό εξηγεί γιατί οι κάτοικοι των χωρών του Βορρά έχουν ως επί το πλείστον μπλε και γκρίζα μάτια και του Νότου έχουν καστανά μάτια και μαύρα, (έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από τον ήλιο).
Tα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με μπλε μάτια.. διαβάστε τα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου